Aralarında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), KADEP, ÖSP, DDKD, Dicle Fırat Diyalog Gurubu ve Azadi İnsiyatifi temsilcilerinin de yer aldığı 6 kişilik grup, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde toplanarak yaptıkları basın açıklamasıyla Suriye'de Kürtlere karşı yapılan saldırıları kınadı. 

BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, burada yaptığı konuşmada, El Nusra ve El Kadie'nin Suriye'de Kürtler'e yönelik saldırılarının arttığını belirterek, "Kürt siyasi parti ve STK temsilcileri olarak bu duruma sessiz kalmayacaklarını söyledi.

Saldırılara dikkat çekmek amacıyla yarın saat 18.00'da tarihi Keçi Burcu'nda insan zinciri oluşturacaklarını ifade eden Zümrüt, Eş genel başkanlarımızın da katılacağı bir insan zincirini, tarihi Surlar üzerinde oluşturacağız. Rojava'daki Kürt halkının kuşatma altına alınmasını kabul etmiyoruz. Herkesin bu konuda duyarlı olması gerekir. Rojava'daki sorun herkesin sorunudur" dedi.

Devrimci Demokrat Kürt Derneği Genel Başkanı İmam Taşcıer, Azadi İnsiyatifi sözcüsü Muhammed Akar, Dicle Fırat Diyalog Grubu Sözcüsü Muhittin Batmanlı, Özgürlük ve Dayanışma Partisi İl Başkanı Nusret Maçin ve Katılımcı Demokrasi Partisi İl Başkanı Roj Ceyhan da birer konuşma yaparak, saldırılara karşı Kürt halkının duyarlı olması çağrısında bulundu. (Skytürk)