Mardin-Şırnak Eczacı Odası Rojava için 'Bir cana ilaç ol' yardım kampanyası başlattı.

Kampanya çerçevesinde Mardin ve Şırnak'taki eczanelere yardım kumbaraları bırakan eczacılar bu güne kadar 3 tır ilaç, bebek maması ve hijyen ürünlerini Rojava'ya ulaştırabildi.

Valilikten yasal izin alan eczacılar, şimdi Rojava için duyarlılığa çağırıyor ve 'bir cana ilaç ol' diyor.

Mardin-Şırnak Eczacı Odası, Rojava bölgesinde yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek,  halk arasında insani yardım amaçlı farkındalık oluşturabilmek için tüm Mardin ve Şırnak eczacıları ile eczane teknisyenleri bir yardım kampanyası başlattı.

Bir yıllık yasal izin alan eczacılar bu kapsamda Mardin Vakıfbank şubesinde resmi yardım toplama hesabı açtı. Mardin ve Şırnakta bulunan tüm eczanelere valilikçe mühürlenen para toplama kumbaraları bıraktı.

Eczacılar, önümüzdeki süreçte değişik etkinliklerle hem duyarlılığı arttırma hem de daha güçlü yardımlar toplayarak  Rojava’ya destek olmayı sürdürmeyi amaçlıyor.

SMS ile yardım toplamak amacıyla AVEA, VODAFONE ve TURKCELL aracılığı ile bağış toplanması için gerekli izinlerin alındığını da belirten eczacılar iki hafta içinde tüm operatörler aktifleştikten sonra, SMS ‘le yardım toplamaya  başlayacak.

Kampanya tanıtım çalışmalarımda ilk yardımı kendilerinin yaptığını belirten eczacılar,  yardım hesabına, ilk etapta 170 bin liralık katkıda bulunduklarını belirtti.

Eczacılar dışında duyarlı insanların da katkıları ile oluşan nakit ile iki tırlık ilaç, tıbbi malzeme ve mama yardımı hazırlanarak Cizre ve Kobane kantonuna ulaştırıldığını kaydeden eczacılar, yardımların Heyva-Sor ile Kantonların Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından Rojava halkı için kullanıldığını kaydetti.

Üçüncü tır yardımın ise yine Cizire Kantonuna ulaştırıldığını kaydeden eczacılar hem Türkiye’ye gelen  hem de Rojava’ya yerleşen Ezidilerin ilaç ve tıbbi malzeme ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalara devam ediyor.

VAKIF BANK MARDİN ŞUBESİ MARDİN ECZACI ODASI YARDIM HESABI

TR05 0001 5001 5800 7302 2232 90

Rojavaya kardeş eli.facebook.

twitter@rojavakardeseli

 #rojavayakardeseli

Kampanya irtibat telefonu ; 0536 899 2887/0533 280 9083/0482 212 8747

Adres; Mardin Eczacı Odası, Vali ozan cad., Özçelik apartmanı kat :6 no:11 Artuklu /MARDİN

(Demokrat Haber)