Şırnak’ta sınır hattı boyunca yapılan “Güvenlik Yolu” nedeniyle PKK ile askerler arasında yaşanan çatışmalar yoğunlaştı.

Roboskili aileler göre bu yolun yapılmasının iki nedeni var birincisi kaçakçılığı engellemek ikincisi, operayonlarda halkın devreye girmesinin önüne geçmek. Aileler, “34 canımızı kaybettiğimizi ticaret yolumuzun, ekmek kapımızın kapanmasına izin vermeyeceğiz. Canlarımızı bu yolda kaybettik, kapanmasına asla müsaade etmeyeceğiz” diyor.

Çözüm sürecinde bu tür çatışmalar yaşadıkları için kaygılı olduklarını söyleyen Roboskili aileler, daha önce iki taraf arasında yaşanan olayları durdurmak için kendilerini çatışmaların ortasına attıklarını belirtiyor. Ancak bu kez, “Güvenlik yolu” nedeniyle “Bizde hareket edemiyoruz” diyorlar. Roboskili aileler, özellikle askerin sınır hattı boyunca güvenlik yolu inşasına başlamasının süreci olumsuz etkilediği görüşündeler. Kaçakçılık yapanların bu çatışmalar nedeniyle tehlike ile karşı karşıya olduklarını söyleyen aileler, silah sesi duymak istemediklerini belirtiyor.

Ferhat Encü, ailelerin tepkili olduklarını ve “34 canımızı ekmek parasını kazanırken kaybetmişiz. Biz onların hayatını verdiği bu ekmek kapısını kapattırmayız” dediğini belirterek “Aileler, yine tepkilerini göstermek için eylemler yapabilir. Bölge halkının tepkisine artık kulak verilmeli” dedi.

Bahar Kılıçgedik / TARAF