Roboski’den Ankara’ya, bu iktidar döneminde gerçekleşen katliamların hesabını sormak için herkesi sandık başına çağıran Roboskili Anneler, "Sandığa giderken vicdanınızı yanınıza almayı unutmayın" dedi

Şırnak'ın Uludere ilçesinin Roboski köyünde 28 Aralık 2011 tarihinde Türk ordusuna ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu çocuklarını kaybeden anneler, "Sandığa giderken vicdanınızı yanınıza almayı unutmayın" dedi. Katliamda oğlu Hamza Encü'yü kaybeden anne Kadriye Encü, sandık başına gidenlerin Roboski'yi unutmaması gerektiğini söyledi.

Herkesin elini vicdanına koyması gerektiğini dile getiren Encü, "HDP halkların, barışın ve eşitçiliğin partisidir. Yarın sandık başına giderken vicdanlarınızı yanınıza almayı unutmayın. AKP 13 yılık iktidarında bizlere hep zulüm yaptı bu zulmün son bulması için 1 Kasım'da hep birlikte 'dur' diyelim. Ankara'dan Karadeniz'e Maraş'tan İstanbul'a tüm halklar bir olup AKP'nin Sarayı'nı yıkalım ve yerine barış sarayı kuralım. Sandık başına giderken bizleri unutmayın" dedi.

‘KİMSE ERDOĞAN’IN OYUNUNA GELMESİN’

Roboskili aileler olarak iktidara tek bir oy bile vermeyeceklerin belirten Encü, "Daha önce oyumuz AKP'ye veriyorduk ama o oylar bomba olup üzerimize düştü. Kimse Erdoğan'ın oyununa gelmesin, koltuğu için çoğu çocuk yüzlerce insan katletti. Artık ona geçit vermeyeceğiz. O koltuğu barışa hediye edeceğiz. Erdoğan'ı başkan yapmayacağız adalet önünde yargılayacağız" diye konuştu.

Asker, polis ve PKK’lilerin annelerine çağrıda bulunan Cemal Encü'nün annesi Hazal Encü, hiçbir annenin AKP'ye oy vermemesi gerektiğini söyledi. Encü, "Bilal Erdoğan ayakkabı içinde dolar çalarken bizim çocuklarımız öldü. Bu günleri hatırlayın daha 4 yıl önce çocuklarımız parçalandı onu hatırlayın, Amed'i hatırlayın, Ankara'yı hatırlayın. Hep birlikte barış demek için HDP diyelim " dedi.

Bu savaşın AKP'yi bitireceğini ifade eden Encü, "Artık yeter demek için yarın son şansımız. Erdoğan'ı başkan yaptırırsanız bu ülkede hep kan dökülür. Barış için bir kere halkların kardeşliğine oy verin, HDP'ye sahip çıkın" ifadesinde bulundu. (ANF)