Roboskili aileler, katledilen yakınlarının mezarı başında 135'inci kez bir araya geldi.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 28 Aralık 2011 tarihinde TSK'ya ait savaş uçaklarınca yapılan bombardıman sonucu çoğu çocuk katledilen 34 sivil yurttaşın aileleri, katliamın 135'inci haftasında yakınlarının mezarı başında bir araya geldi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi Başkanı Ersin Biricik'in de katılarak ailelerin adalet arayışına destek verdiği eylemde bu haftaki açıklamayı Ferhat Encü okudu.

Ferhat Encü, konuşmasında Roboski'nin faillerinden hesap sorulmadığı sürece eylemlerine devam edeceklerini belirterek, sadece Roboski değil Roboski'nin genelinde Kürdistan topraklarında yapılan tüm katliamların hesabını sormak için de mücadele edeceklerini söyledi.

Encü, konuşmasında ‘Cumhurbaşkanı seçiminde oyumuzu eşitlikten, barıştan, özgürlükten ve kardeşlikten yana olana vereceğiz’ diyerek, HDP adayı Selahattin Demirtaş’a oy vereceklerini açıkladı.

Ferhat Öncü’nün okuduğu açıklamanın tamamı şöyle:

Roboskili aileler olarak,devletin savaş uçaklarıyla 28 Aralık 2011 tarihin de bombalar yağdırarak katlettiği 34 yakınımız için, haftanın her Perşembe günü gerçekleştirmiş olduğumuz adalet nöbetimizin 135.Haftasında da bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Roboski'nin hesabını sormaya, unutmamaya, kaybedilen, parçalanan canlarımızın her birini devletin acımasızlığının sembollerinden saymaya devam etiğimiz bu haftamız da tekrar ifade ediyoruz ki Roboski katliamının belli olan faillerinden hesap sorulmadığı sürece mücadelemizde olan kararlılığımız devam edecektir.

Bizler sadece Roboski’nin hesabını değil Roboski şahsında bu topraklarda devlet tarafından yapılan tüm katliamların ve cinayetlerin hesabını sormak içinde mücadele ediyoruz. Ben insanım diyen herkesinde bu mücadeleye destek verip bizlerle dayanışma göstermesi gerektiğini düşünüyoruz. Devletin bu zulmüne ve katliamına karşı ortak mücadele yürüttüğümüz zaman başarılı olabiliriz. Aksi taktirde devletin katliamcı zihniyeti tekrar devreye girip yeni bir katliam gerçekleştirme ihtimali bu devletin geçmiş tarihine baktığımızda bunu açık bir şekilde görebiliriz.

Bu katliamcı politikalarına sessiz kalanlar bu günde Gazze’de İsrail’in Filistin halkına karşı acımasızca ve tüm insani değerleri ayaklar altına alarak tıpkı TC devletinin Roboski’de çocukları katlettiği gibi katlediyor. O gün Roboskiye sessiz kalanlar bu günde Gazze’de çocukların katledilmesine sesiz kalıyorlar. İsrail’e böbürlenen başbakana buradan Roboski’yi hatırlatmak istiyoruz. Senin yönettiğin devlet İsrail devletinde herhangi bir farkı olmadığını başta biz Roboski aileleri olarak bu topraklarda zulüm görmüş herkes tarafından bilinmektedir.

Bir yanda İsrail’in Gazze halkına karşı işlemiş olduğu katliamlara sessini yükselteceksin bir yandan da Rojav’da Kobani halkına karşı İŞİD teröristlerinin yapmış olduğu katliamlarına sessiz kalıp o teröristleri besleyeceksin. Bir yandan da yönettiğin ordunun askerleri Rojava sınırından geçen Rojavalı kadınına tecavüz edecek ve buna sessiz kalacaksın. Bu iki yüzlülüğün ile bizleri asla kandıramayacaksın biz seni Roboski’den tanıyoruz.

Biz Roboski halkı 10 Ağustos’da yapılacak Cumhurbaşkanı seçiminde oyumuzu eşitlikten, barıştan, özgürlükten ve kardeşlikten yana olana vereceğiz. Bizler oyumuzu Roboski katliamının hesabını sorabilecek, bir daha Roboski katliamlarının yaşanmasın diye mücadele edene vereceğiz. Bizler oyumuzu din, mesheb, dil ve ırk ayrımını yapmayan herkese insan olduğu için insanca davranana vereceğiz. Bu kriterlere uyan tek adayın sayın Demirtaş olduğunu düşünüyoruz. Bundan dolayı oyumuzu sayın Selahattin Demirtaş’a vereceğiz…

Kaynak: roboskider.org