Demokrat Haber / Sedat Yiğit

TSK’ya ait savaş uçaklarıyla 34 sivilin katledildiği Şırnak’ta, AKP'nin seçim propagandası için hazırladığı "Kendi Savaş Uçağımızı Yapıyoruz" yazılı bilbaordlara Roboskili aileler ve Şırnak halkı tepki gösterdi.

Roboski için Adalet Yeryüzü İçin Barış Derneği (ROBOSKİ-DER), kamuoyuna bir açıklama yaparak; AKP hükümetinin, katliamın sorumlularını açığa çıkarmak yerine bölge halkına savaş uçakları vadetmesine tepki gösterdi.

‘ADALET MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ’

Söz konusu billboardların önünde yapılan açıklamada, katliamın başından beri AKP hükümetinin; adalet mücadelesi veren bölge halkına, katliamın aydınlanması için mücadele eden yazar, aktivist ve öğrencilere uyguladığı baskı ve yıldırma politikası anlatılarak, ‘Adalet mücadelemizi kararlılıkla, aralıksız olarak yürütmeye devam edeceğiz’ denildi.

Açıklamada, katliamın gerçekleşmesinden bugüne dek, 1243 gündür verilen adalet arayışlarının sürekli engellemelerle karşılaştığı anlatılarak, ‘Dünyanın hiç bir yerinde olmayacak bir uygulama ile karşı karşıya kaldık. Yakınlarımızın katledildiği bölgeye gidip anma ve karanfil bırakmak istediğimizde devlet, kolluk güçleri ile birlikte eşi görülmedik bir saldırıyı bize layık gördü. Hukuk adına alabildiğimiz yol sorulacak olursa, buna verebileceğimiz tek cevabımız ise koca bir hiçlikten ibaret olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz’ denildi.

‘KATLİAMLARI ARTIK YERLİ UÇAKLARLA YAPACAĞIZ DİYORLAR’

AKP’nin seçim çalışması için hazırladığı "Kendi Savaş Uçağımızı Yapıyoruz" yazılı bilbaordların, Roboski Ailelerine ve Şırnak halkına geçmişte yapılan katliamlar ile yüzleşmek için mekanizmalar önerilmek yerine, daha önce uluslararası savaş endüstrisinin silahları ve savaş uçakları ile yapılmış katliamları, artık yerli savaş uçakları ile yapacağız vaadi sunduğu belirtildi, AKP hükümetinin yöneticilerinin bu tavrı kınandı.

‘SEÇİMLERDE HDP’Yİ DESTEKLİYORUZ’

Açıklamada son olarak, ‘Geçmiş katliam ve soykırım politikaları ile yüzleşeceğini ifade eden, bunun için samimi önerileri olan, halkların ve inançların bir arada sömürüsüz ve eşit koşulda demokratik tahayyülleri ile yaşayacağını savunan ve AKP despotizmine savaş açmış olan Halkların Demokratik Partisi’ne bu genel seçimlerde açık olarak desteğimizi ifade ediyoruz’ denildi.