Yannis Vasilis Yaylalı / Demokrat Haber

Tahir Elçi için açılan taziye alanını ziyaret eden Roboski Aileleri, ‘Tahir Elçi varı yoğu ile bizim için mücadele yürüttü. Biz de bundan sonra Tahir Elçi katliamı aydınlanıncaya kadar, onun mücadelesini yürüteceğiz’ dediler.

Diyarbakır Balıkçılarbaşı’nda bulunan tarihi Dört Ayaklı Minane için gerçekleştirilen basın açıklaması sonrası bir suikast ile katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda kabul edilen taziyesine ziyaretçi akını devam ediyor.

Taziye alanına büyük bir Tahir Elçi fotoğrafı asılırken, ”Boyun eğmedim. Sizden mi korkacağım” sözlerinin olduğu bir pankart açıldı.

'KATLİAM AYDINLATILANA KADAR ELÇİ’NİN MÜCADELESİNİ YÜRÜTECEĞİZ’     

Taziye alanı 7’den 70’e birçok ziyaretçiyi ağırlarken, Roboski Aileleri de bugün avukatları olan Tahir Elçi’nin ailesine ve dava arkadaşlarına taziyelerini sunmak için geldiler.

Taziye alanında heyet adına HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü’nün annesi Halime Encü bir konuşma yaptı.

Halime Encü, “Tahir Elçi Cizre, Şırnak, Kuşkonar, Lice, Roboski Katliamı davalarının avukatı idi. Kürdistan’da nerede bir haksızlık varsa oraya koşar ve tüm mağdurların avukatlığını yapardı. Bu katliamların çoğunda parmağı olan devlet, bu katliamların açığa çıkmasını istemiyordu. Bu yüzden avukatımız da olan Tahir Elçi katledildi. Buradan acılı ailesine, dostlarına, tüm Kürdistan halkına sabır diliyoruz” dedi .

Konuşmasının devamın da Encü, “Tahir Elçi varı yoğu ile bizim için mücadele yürüttü. Biz de bundan sonra Tahir Elçi katliamı aydınlanıncaya kadar, onun mücadelesini yürüteceğiz. Roboski anneleri olarak bunun burada sözünü veriyoruz ” diyerek konuşmasını tamamladı.

Bir süre daha taziye alanında kalan Roboski Aileleri daha sonra Tahir Elçi’nin mezarına gidip dualar okuyup mezarı başına çiçekler bıraktı. Buradan da Diyarbakır da bulunan Roboski Anıtı’nı ziyaret ettiler.