Soner AYDIN / Demokrat Haber Mersin

SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan, SDP Mersin Olağan Kongresi’nde önemli açıklamalarda bulundu. Seçimlerin kazananının HDP olacağına dikkat çeken Turan, hükümeti çözüm sürecinde gündeme gelen 10 maddeye samimi yaklaşmaya çağırdı.

Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Mersin İl Örgütü 6'ncı Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen kongreye SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan’ın yanı sıra çok sayıda STK temsilcisi ve partili katıldı.



Kongrenin yapıldığı salonun duvarlarına Gezi Eylemlerinde ve Kobani’de yaşamını yitirenlerin posterleri asılırken yine salonun duvarlarına “Katillerin peşinde öz savunma gücüyle kadınlar direnişte”, “Taşeron sistemine işçi cinayetlerine ve ücretli kölelik düzenine başkaldırıyoruz” pankartları asıldı.

CHP, HDP KARŞITI PROPAGANDA GELİŞTİRMESİN ”

7 Haziran seçimlerinin AKP hükümeti için varlık yokluk meselesi olduğuna dikkat çeken SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan, AKP'nin HDP üzerinde yaratmak istediği anti propagandanın çöküşün belirtisi olduğunu söyledi. 7 Haziran seçimlerinin kazananının HDP'nin olacağını vurgulayan Turan, "HDP barajı aşarsa ki aşacak, buradan halklar da CHP de karlı çıkacak, bu yüzden CHP boşuna HDP karşıtı bir propaganda geliştirmesin, bu onlara kazandırmaz, yine kazanan AKP olur" ifadelerini kullandı.

“HÜKÜMET ADIM ATMALI’’ 

Çözüm süreci kapsamında Abdullah Öcalan'ın açıkladığı 10 maddeye vurgu yapan Turan, AKP'nin 10 maddeye yaklaşımının samimi olmadığını belirtti. AKP'nin Kürt sorunu karşısında çözüm iradesine sahip olmadığının altını çizen Turan, "Ancak 10 maddeye samimi yaklaşılırsa, hasta tutsaklar meselesine, siyasi tutsaklar meselesine samimi yaklaşılırsa bu irade ortaya çıkar. Ancak bu konularda adım atılırsa biz sizin iyi niyetinize güvenebiliriz" dedi.

AKP'nin iyi niyet göstergesinin 'iç güvenlik' paketi ile kendisini göstereceğine dikkat çeken Turan, "Güvenlik paketi zaten Kürtlere ve diğer muhaliflere yıllardan beri uygulanıyor, bizim paketten çekindiğimiz yok zaten, bize vız gelir bu paketler" şeklinde konuştu.

Divan üyelerinin tamamının kadınlardan oluştuğu kongrenin ardından Hakan Aktaş SDP İl Başkanlığına seçildi.