Türkiye’nin saygın üniversitelerinden olan İstanbul Üniversitesi son dönemde eğitimden çok Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet ve İktisat Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Recep Seymen’in birbirlerine karşı açtığı davalarla gündeme geliyor.

Bir davada Prof. Dr. Recep Seymen’e hakaret ettiği gerekçesiyle Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet yargılanırken diğer bir davada ise Söylet’i tehdit etmekten Prof. Seymen yargılanıyor. İkili arasında karşılıklı açılan davalara geçtiğimiz gün de hakaret davası eklendi.

Vatan'ın haberine göre savcılığın hazırladığı iddianamede sanık olan Prof. Dr. Recep Seymen’in, Rektör Yunus Söylet’e “Eşcinsel” diyerek hakaret ettiği yer aldı.

Prof. Seymen’in YÖK’e yaptığı şikayetler sonrasında Rektör Söylet’i denetlemek üzere gönderilen Özdal Ö. rektör hakkında “Soruşturmaya gerek yoktur” raporu hazırlayınca Prof. Seymen bu kez YÖK’e dilekçe yazarak Özdal Ö. ile Rektör Prof. Söylet arasında eşcinsel ilişki olduğunu iddia etti. YÖK’e gönderilen bu dilekçeyi delil kabul eden savcılık Prof. Recep Seymen hakkında “Kamu görevlisine hakaret” suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.