PTT Ahlatlıbel Tesislerinde medya kuruluşlarının haber müdürleriyle bir araya gelen AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, gündeme dair soruları yanıtladı.

Çelik, Reyhanlı saldırısına ilişkin belgeler yayınlayan hacker grubu RedHack'in yayınladığı bilgi ve belgelerin Jandarma Genel Komutanlığı'nın internet sitesinin hacklenerek elde edildiği iddialarının doğru olmadığını öne sürerek, "Hacklenme meselesi doğru bir mesele değil, Jandarma Genel Komutanlığı'nın sitesi hacklenmemiştir. Bir ilimizdeki jandarma eri, cep telefonuyla o ile ulaşmış bazı belgelerin fotoğrafını çekerek bu dediğimiz kimselere servis etmiştir. O kişi şu anda gözaltına alınmıştır. Bir hacklenme söz konusu değildir, oradan hareketle bazı basın yayın organları birçok şeyi birbirine karıştırmıştır. Başka bir terör örgütüne yönelik istihbaratı bu mesele ile ilişkilendirmişler, işin aslı, astarı budur. Bu bir hacklenme değil, sızdırmadır. İlgili amirine bu bilgileri bildirmekle yükümlü olan birinin yaptığı bir iştir" diye konuştu.

Çelik, istihbarata yönelik belgeleri sızdıran erin gözaltına alındığını vurgulayarak, İçişleri Bakanlığı'nın konuya ilişkin açıklama yapacağını söyledi.

Hüseyin Çelik, şöyle konuştu:

"ABD de dahil, dünyanın en geniş ağı olan örgüt CIA'dır. Buna rağmen ABD'de de birçok insanın canını alan terör saldırıları olabiliyor. Bugüne kadar bizim bildiğimiz, basına yansımayan onlarca bombalı eylem yapmak üzere hazırlık içinde olan grup yakalanmıştır, intihar eylemcisi yakalanmış etkisiz hale getirilmiştir ama bunlar çoğu zaman basına da verilmemiş, kamuoyu ile paylaşılmamıştır. İstihbaratla terör saldırılarını sıfıra indirmiş bir ülke yoktur. Ben, mazeret üretmek için bunları söylemiyorum. Reyhanlı'daki saldırı Cumhuriyet döneminin en büyük saldırısıdır belki, ama tek başına istihbaratla yüzde 100 saldırıları önleme diye bir şey yoktur. Her hadiseden, musibetten ders çıkartmalıyız. Emniyetin, jandarmanın, devletin diğer kurumlarının bundan ders çıkarması lazım."

REDHACK: BAKAN YANLIŞ BİLGİ VERDİ

Hüseyin Çelik’in açıklamasının ardından, Redhack twitter adresinden yaptığı açıklama ile Çelik’in verdiği bilginin eksik olduğunu vurguladı. İşte Redhack’in o tweet’i: