BDP’lileri tahrik eden Kasımpaşaspor taraftarları polisle karşı karşıya geldi, 'Recep Tayyip Erdoğan' sloganları attı ama gaz yemekten kurtulamadı.

Beyoğlu Galatasaray Meydanı'nda eylem yapan BDP üyesi grup ile Beşiktaş'ın statlarında oynaması kararını protesto eden Kasımpaşaspor taraftarları karşı karşıya geldi. İki grup arasında barikat oluşturan polis, BDP'lilere tepki gösteren ve dağılmayan taraftar grubuna bir süre sonra biber gazı ile müdahale etti.

Beyoğlu Galatasaray Meydanı'nda toplanan aralarında BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in de bulunduğu BDP İstanbul İl Örgütü, 'Hükümet adım at' eylemi düzenledi.



BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel de, Kürt sorununda çözümün sağlanabilmesi için hükümetin de hızlıca güven artırıcı adımları atması gerektiğini söyledi, "Güven artırıcı adımların birisini, PKK, KCK, Kürt hareketi, diğerini de devletin atması gerekiyor. Kürt hareketi kendi üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdi. Bu konuda ısrarcı olduğunu, artık hedeflerine silahlı mücadele ile değil demokratik siyasetle ulaşacağı konusunda kararlı olduğunu, gerillalarını da geri çekerek gösterdi. Şimdi sıra hükümette, güven artırıcı adımı atmalı" diye konuştu.

50 kişilik Kasımpaşaspor taraftarı da İnönü Stadı'nın yıkılmasıyla Beşiktaş'ın maçlarını, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynama kararını protesto etmek için Galatasaray Meydanı'na yürüdü.

BDP eyleminin yapıldığı Galatasaray Meydanı'na gelen taraftarlar, burada Sebahat Tuncel'in açıklama yaptığı sırada sloganlar atarak BDP'lileri tahrik etti.


BDP'liler de taraftarların üzerine yürümek isteyince araya çevik kuvvet girdi. Barikat kuran çevik kuvvet dağılmak istemeyen taraftar grubuna bir süre sonra biber gazı sıkarak müdahale etti. Tünel istikametine doğru kaçan taraftar grubu 'Recep Tayyip Erdoğan' sloganları attı. Tepebaşı'na gelen grup burada polisin önlemi artırması üzerine Kasımpaşa'ya doğru dağıldı. BDP'li grup ise açıklamanın ardından Tünel Meydanı'na yürüdü.