Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) tarafından 11 Mayıs 2011 tarihinde 6 noktadan başlayan ”Ayrımcılığa ve Keyfi Uygulamalara Karşı Haklarımız İçin Yürüyoruz” adı altındaki demiryolu yürüyüşü  16 Mayıs Pazartesi günü tamamlandı.

Saat 12.00’da Ankara Gar’a 2 koldan giriş yapan BTS üyeleri  TCDD Genel Müdürlüğü önünde saat 12.30’da basın açıklaması yapıldı

BTS Genel Başkanı Yavuz DEMİRKOL tarafından yapılan açıklamada, “Demiryollarının yeniden yapılandırılması adı altında yürütülen çalışmalar sonucu çalışan sayısı hızla azalmış, taşeron çalışan sayısında hızlı artış meydana gelmiştir. Yine bu nedenle esnek ve kuralsız çalışma yaygınlaştırılmıştır. Demiryollarının tasfiyesini amaçlayan Demiryolu yasa tasarısı ise yasalaşmayı beklemektedir. Öncelikle bu yasa tasarısının geri çekilmedir” dedi.

AKP iktidarı ile birlikte iş barışı bozulmaya başladığını söyleyen Demirkol, “çalışma koşulları kötüleşmiş, personel sayısı azalmış, kazalar ve güvenliksiz trafik demiryolu işletmeciliği ile anılmaya başlanmıştır” dedi.

“TCDD yönetimine ve siyasi iktidara bir kez daha sesleniyoruz” diyen Demirkol, taleplerini şöyle sıraladı:

-          Adaletsiz uygulamalardan vazgeçin

-          Personelin sendikasına kimliğine, cinsiyetine bakmadan bütün haklardan eşit yararlandırın

-          Haksız ve keyfi uygulamalardan ve ayrımcılıktan vazgeçin. Bunları artıran uygulamaları geri alın.

Basın açıklamasının ardından BTS tarafından TCDD Genel Müdürlüğü önünde oturma eylemi başlatıldı.

DEMOKRAT HABER