Rojava'nın Kobani Kantonu Dış İlişkiler Sorumlusu İbrahim Kurdo, YPG güçlerinin son 24 saat içinde IŞİD'in saldırısını durduklarını ve savunmadan saldırı pozisyonuna geçtiklerini söyledi.

Al Jazeera Türk'e konuşan Kurdo, "Son 24 saattir savunmadan çıktık, saldırıya geçtik. Onların (IŞİD'in) saldırısı durdu. Üç taraftan Kobani'ye girme girişimler boşa çıktı. Birçok savaşçıları öldü. Birçok cepheleri patlatıldı. 24 saattir IŞİD'i kırılma noktasına getirdik diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

IŞİD'in bir taraftan psikolojik, bir taraftan koalisyon güçlerinin hava operasyonu, bir taraftan da kendi saldırılarıyla durdurulduğunu belirten Kurdo, insani yardım çağrısını yineledi.

"Silah yardımı geliyor mu?" sorusuna Kurdo, "Bu askeri bir sorudur. Buna cevap veremem fakat elimizdeki cephane bize uzun bir süre yeter" diye cevap verdi.

Kurdo, "Bize Irak Kürdistanı'ndan gıda malzemeleri gönderiliyor. An itibariyle ihtiyacımız olan tek şey ilaç ve tıbbi malzemedir" dedi.

BARZANİ: PEŞMERGE'NİN KOBANİ'YE GÖNDERİLMESİ İMKANSIZ

Federe Kürdistan Başbakanı Neçirvan Barzani ise, Kobani'ye silah gönderdiklerini, ancak coğrafi koşullar dolayısıyla peşmergenin Kobani'ye gönderilmesinin imkansız olduğunu söylemişti.