Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'ye yapılan saldırıyla ilgili ilk açıklamasını yaptı.

ABD, İngiltere ve Fransa’nın Doğu Guta’daki kimyasal saldırı iddialarını gerekçe göstererek başlattığı operasyona tepki gösteren Putin, "Suriye'deki saldırıyı en sert  biçimde kınıyoruz" dedi.

ABD’nin Suriye’de insani felaketi derinleştirdiğini söyleyen Putin, "Rus ordusunun meşru hükümete terörle mücadelede destek verdiği Suriye'ye düzenlenen saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz. ABD, eylemleriyle Suriye'deki insani felaketi daha da derinleştiriyor, sivil halka acılar yaşatıyor ve Suriye ile bölgede yeni bir sığınmacı dalgasını teşvik ediyor" ifadelerini kullandı.

Putin, BM Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağıracaklarını belirterek,  ABD ve müttefiklerinin Suriye'ye saldırısının insanlık felaketini arttıracağını, insani ilişkileri yıkacağını söyledi.

Putin, "Suriye'de yaşanan yeni gerilim, tüm uluslararası ilişkiler sistemi üzerinde yıkıcı etkiye sahip. Tarih, her şeyi yerli yerine koyacak ve halihazırda Washington'a eski Yugoslavya, Irak ve Libya'daki katliamlar nedeniyle büyük bir sorumluluk yükledi" dedi.

Kaynak: Sputnik