Adıyaman'da ''Yalınayaklıların iktidarını kurmaya geliyoruz'' sloganıyla yola çıkan Saadet Partisi adayı Ahmet Faruk Ünsal, seçmenler tarafından ilgiyle izleniyor.

Daha önce kentte 22. dönem Milletvekilliği yapmış olan Ünsal'ın babası da kentte sevilen ve 2 dönem MSP milletvekilliği yapmış olan Abdurrahman Ünsal.

Adıyaman 2002 yılından bu yana her seçimde AKP’nin yüksek oranlarda oy alarak birinci olduğu bir şehir.

AKP iktidarı döneminde Tekel fabrikalarının kapatılması, ithal tütüne verginin kaldırılıp üretime kota getirilmesi kentteki tütün üreticilerinin tepkisine neden olmuş.

Mazlumder Genel Başkanlığı da yapan Ünsal, hak savunuculuğu kimliğiyle de öne çıkıyor.

Adıyaman’da aday çıkarmayan CHP ve HDP Ünsal'ı desteklerken Ünsal, sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun suçlamalarına maruz kalıyor.

Demokrat Haber'e konuşan Saadet Partisi Adıyaman Belediye Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, toplumsal tabanda oluşan mutabakatın adayı olduğunu söylüyor ve ekliyor: Ünsal belediye başkanlığı adaylığının, siyasetin değil sosyolojinin konusu.

Adıyaman’daki bütün kesimlerin ortak paydası olacaklarını ifade eden Ünsal, ''Adıyaman'daki toplumsal tabanda oluşan mutabakatla aday olmaya karar verdim. Adıyaman'ın bütün renkleri bizim adaylığımızı ortaya çıkarttı. Bunun çok kıymetli olduğuna inanıyorum. Toplumun çeşitli kesimlerinin ortak paydası olmam, genel merkezlere önemli bir mesajdır. Bizim adaylık sürecimiz Türkiye'de siyaseti yumuşatacaktır. Siyaset düşmanlaştırıcı ve sert bir dil üzerinden gidiyor. Bu seçimde Adıyaman halkının güçlü bir mesaj göndermesi lazım.  Aynı sonun çıkması durumunda, iktidar Adıyaman halkının memnun olduğunu savunacak. Bizler buradan güçlü bir mesaj verirsek Adıyaman’ın hak ettiği hizmetlerin daha fazla gelmesine yol açılacak. Saadet Partisi güçlü bir seçenektir. Halkımız destek verirse biz layık olduğu yere getirme çalışacağız” dedi.

‘31 MART SEÇİMLERİNİ İYİ DEĞERLENDİRMEMİZ LAZIM’

31 Mart seçimlerinin önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Ünsal, “31 Mart seçimlerinden sonra 4.5 yıl seçim olmayacak. Bu seçimi çok iyi değerlendirmemiz lazım. Sulu tarım konusu yıllardır halledilemedi, tütün konusu halledilemedi, kentin alt yapı sorunu var. Adıyaman'ı tanıyoruz, Adıyaman haklı da doğru tercihi yapacaktır. Adıyaman geçmiş 16 yılda alamadığı hizmetleri önümüzdeki 5 yılda alacaktır'' ifadelerini kullandı.

ŞEFFAF YÖNETİM SÖZÜ

Ayrıca seçildikleri takdirde şeffaf belediyeciliğin temel ilkeleri olacağını söyleyen Ünsal ''Yapılan tüm harcamaları su faturalarının arkasına bastırarak halkımıza ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz'' dedi

Öte yandan, projelerini seçim beyannamesi olarak paylaşan Ahmet Faruk Ünsal kentteki kronikleşmiş sorunlara nasıl çözümler getireceğini video yoluyla  kamuoyuyla paylaştı.