Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde devam eden seçim çalışmaları kapsamında turlayan HDP'nin anons aracı polislerce durdurularak, içinde bulunan yurttaşlar tehdit edildi. Yaklaşık 7 ay önce polis kurşunuyla ayağından yaralanan Baran İpek, polisin kendisine 'merak etme sen bir kurşun daha yiyeceksin' dediğini belirtti.

Diyarbakır'da devam eden seçim çalışması kapsamında kentte dolaşan HDP anons aracı, Merkez Sur ilçesinde bulunan Çarşı Karakolu önünde polislerce durdurularak, içinde bulunan yurttaşlar tehdit edildi. Polisin kendilerine dönük tehdit ve hakaretlerini anlatan anons aracının şoförü Tahsin Fidancı, "Sur İlçe Kaymakamlığı'nın önünden geçerken izin kağıtlarımız olmasına rağmen polislerce durdurularak, bize 'dolaşmanız yasak' denildi. İzin kağıdımızı gösterdikten sonra yolu açtılar" dedi.

Kaymakamlık binası önünden Sur Çarşı Karakolu'na kadar gittikten sonra polislerce tekrar durdurulduklarını anlatan Fidancı, "Polisler bizden yanımızda bulunan Abdullah Öcalan posterini istediler. Biz de vermeyince aracımıza el konulacağı şeklinde beyanlarda bulundular. Aramızda tartışma devam ederken araçta bulunan Baran İpek isimli arkadaşımız polislerin tehditlerine maruz kaldı" şeklinde konuştu.

Polislerin tehdidine maruz kalan ve yaklaşık 7 ay önce Diyarbakır'da polis kurşunuyla bacağından yaralanan Baran ipek isimli yurttaş ise yaşadıklarını şöyle dile getirdi: "Beni daha önceden tanıyan polis 'hangi ayağından yaralandın' diye sordu. Ben de sol bacağımdan yaralandım şeklinde cevap verince, bana 'Merak etme sen bir kurşun daha yiyeceksin' dedi."

Araçta bulunan yurttaşlar, polislerin, yaşanan tartışma sonucu karakolun önünde halkın toplanmasıyla geçişlerine izin vermek zorunda kaldığını söyledi.