Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, yürüyüş organize eden 20 DBP'li örgüt üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alındı. Yürüyüşü de engelleyen polis, HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'a "Sen benim milletvekilim değilsin' dedi.

DBP’liler Viranşehir’de, “Devletin ve AKP hükümetinin antidemokratik, katliam, sindirme, topyekun imha saldırılarına karşı tüm halkımızı büyük yürüyüşe davet ediyoruz” yazılı bildiriler dağıtarak, vatandaşları eyleme çağırdı. Bildirileri inceleyen polis, yürüyüşte olay çıkarılacağını iddia etti ve özel harekatçıların da desteğiyle DBP’lilerin evlerine baskın düzenledi. Polis 20 kişiyi gözaltına aldı.

DBP’lilerin son dönemde artan polis şiddetini ve AKP’nin savaş politikasını protesto etmek için düzenlemek istediği yürüyüşe polis, gerginlik yaşanabileceği ve provokasyon olma ihtimalini gerekçe göstererek engel oldu.

Parti binası yakınında toplanan, aralarında HDP Şanlıurfa milletvekilleri İbrahim Ayhan, Leyla Güven ve Ziya Çalışkan’ın da bulunduğu grup yürüyüşe geçmek istedi. Ancak, polis ekipleri zırhlı araçlardan anons yaparak yürüyüşün yasal olmadığı ve ısrar edilmesi durumunda müdahale edileceğini söyledi. Milletvekilleri de polis amirleri ile yaptığı görüşmelerden olumlu sonuç alamadı. Bunun üzerine milletvekilleri kalabalık ile birlikte parti binası önüne giderek basın açıklaması yaptı.

İbrahim Ayhan, yürüyüşe engel olan polis müdürünün kendisinin milletvekili olduğunu hatırlatması ve demokratik haklarını kullanacaklarını söylemesine, “Yürüyüş yasaklanmıştır. Sen benim milletvekilim değilsin” diye karşılık verdiği ifade etti.

HDP Milletvekilli Leyla Güven ise son zamanlarda yapılan operasyonların ve baskıların kendilerini susturamayacağını ifade ederek, “Seçimlerde bu katliamların karşılığı olarak iktidar sandığa gömülecektir” dedi. (Zete)