Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul’un Sultangazi ilçesi Esentepe Mahallesi’nde seçim irtibat bürosunun açılışında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

HDP bayrakları ve “Tu dikarî” dövizleriyle karşılanan Buldan, burada yaptığı konuşmada 24 Haziran'da yapılacak seçimlerin Türkiye halklarının kaderini değiştireceğini ifade etti.

Erdoğan'ın “HDP’yi sandığa gömün” talimatına cevap veren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Şimdiye kadar hiç kimsenin gücü HDP’yi sandığa gömmeye yetmemiştir” dedi ve hedeflerinin İstanbul’da 2 milyon oy almak olduğunu söyledi.

'DİRENENLERE SÖZ VERDİK'

AKP hükümetinin ilk kaybını İstanbul’da yaşayacağını sözlerine ekleyen Buldan, “İstanbul’da yaşayan Botanlılar, Karadenizliler, Serhatlılar kaderi değiştirecek. Hepimiz, Selahattin Demirtaş’a, Figen Yüksedağ’a söz verdik. Sokağa çıkma yasaklarında direnenlere söz verdik. 24 Haziran’da bu sözümüzde durup, gereken dersi vereceğiz” dedi.

'HEDEF İSTANBUL'DA 2 MİLYON OY’

“Bizler bu ülkede sadece Kürt değiliz, genciz, kadınız; 7’den 70’e kadınıyla, erkeğiyle varız. Biz bu adam tek adam zulmünü yıkmak için yola çıktık” diyen Buldan, şöyle devam etti:

"Bu bölgenin adaylarını önce Allah’a sonra size emanet ediyoruz. Bizler, dört duvar arasında tutanlara karşı sevgili Demirtaş’ı cumhurbaşkanı yapmak için yola çıktık. Demirtaş’ın iradesinden ve cesaretinden korkanlar, şunu unutmasınlar, 24 Haziran akşamı sevgili Selahattin Demirtaş bu ülkenin cumhurbaşkanı olacaktır. TBMM’de HDP’yi tasfiye etmeye çalışanlar. Milletvekillerimizi tutuklayıp cezaevine koyanlar, belediyelerimize kayyum atayanlar, bilin ki 24 Haziran’da daha güçlü bir şekilde parlamentoya gireceğiz. Parlamentoda en büyük temsiliyeti HDP yapacaktır. Hedefimiz İstanbul’dan 2 milyon oy almaktır.”

'HEP BİRLİKTE KAZANACAĞIZ’

“HDP’yi baraja gömün” talimatlarına karşı çalışacaklarını söyleyen Buldan, şöyle devam etti:

 “Şimdiye kadar hiç kimsenin gücü HDP’yi sandığa gömmeye yetmemiştir, sizin de gücünüz yetmeyecektir. Herkes Kürtlerin oyunu almak için çalışıyor. Kürtlerin oyu ile MHP’lileri Meclis’e taşımak istiyor. Artık Kürtler AKP’ye sırtını döndü. AKP artık Kürtlerden, Alevilerden ve gençlerden tek bir oy alamayacak. Şu anda bıçak sırtındayız. Bu yüzden gece gündüz çalışacağız. Baraj altında kalan bir HDP’nin seçilecek milletvekilleri sayısının hepsi AKP’ye geçecek. AKP bu şekilde parlamentoya girerse 16 yıllık bu ülkeye yaşatılanlar devam edilecek. O zaman hukuksuzluk devam edecek. Bunun için HDP’nin baraj altında kalmaması için, parlamentoya güçlü girmesi için hepimizin çok çalışması lazım. Sizlere güveniyoruz. Kadınlara güveniyoruz. Halklarımıza güveniyoruz. Hep birlikte kazanacağız”

Buldan, konuşmasını, “Ya kazanacağız ya kazanacağız. An serkeftin an serkeftin” diyerek bitirdi. Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Buldan, kurdeleyi keserek seçim bürosunun açılışını yaptı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı