Halkların Demokratik Partisi (HDP), partiye yönelik açılan kapatma davasının ardından gerçekleştirdiği Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarında, meydanlara inme kararı aldı.

“HDP’yi Savunma Kampanyası” kapsamında partinin Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, 7 kentte miting ve halk buluşmaları gerçekleştirecek. Eş Genel Başkanların iki koldan gerçekleştireceği programın startı, Deniz Poyraz’ın katledildiği İzmir’de verilecek.

İZMİR, ANTEP, URFA, KOCAELİ, AYDIN, AĞRI, BİTLİS...

Mitinglerin ve buluşmaların gündeminde, HDP’ye açılan kapatma davası ve baskılar, Türkiye’nin sınır ötesi operasyonları, Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit, açlık grevleri, kadın kazanımlarına yönelik saldırılar, ekonomik kriz, yoksulluk, doğa talanı ve hak gaspları olacak. Eş Genel Başkanlar, miting ve buluşmaların yanı sıra kent dinamikleriyle bir araya gelecek. Eş Genel Başkanlar, görüşmelerde parti kapatma davası, Kobani Davası, İzmir katliamı, tecrit, açlık grevleri ve yoksulluk başta olmak üzere toplumsal sorunlar üzerinde duracak.

İzmir’de 8 Temmuz’da düzenlenecek mitinge iki Eş Genel Başkan da katılacak. Temmuz ayı boyunca sürecek program kapsamında Pervin Buldan, 13 Temmuz’da Antep’te, 14 Temmuz’da Urfa’da ve 26 Temmuz’da Kocaeli’nde olacak. Mithat Sancar ise 17 Temmuz’da Aydın’da, 28 Temmuz’da Ağrı’da ve 29 Temmuz’da Bitlis’te olacak.

ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI

Eş Genel Başkanların yanı sıra temmuz ayı boyunca partinin eş genel başkan yardımcıları, grup başkanvekilleri ve parti sözcüsü, örgütlenme çalışmaları kapsamında birçok il ve ilçede temaslarda bulunacak. Partinin merkez yöneticileri, 9 Temmuz’dan 29 Temmuz’a kadar, Kars, Ardahan, Iğdır, Manisa, Muş, Diyarbakır, Bingöl, Cizre, Hakkari, Bitlis, Adana, Osmaniye, Hatay, Bursa, Balıkesir, Erzincan, Malatya ve Adıyaman’da programlara katılacak.

HDP’nin Eş Genel Başkanları, yardımcıları, parti sözcüsü ve grup başkanvekillerinin kent buluşmaları, ziyaret ve temasları ağustos ayında da sürecek.

Kaynak: Gazete Duvar