HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Abdullah Öcalan’ın çağrısıyla açlık grevi ve ölüm orucu eylemlerinin bitirilmesine dikkat çekerken, “Sayın Öcalan’a söz veriyoruz; barışı hep birlikte getireceğiz. Sizin katkınız sonucu bu ülke barışa kavuşacak” dedi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, HDP Bağcılar İlçe Örgütü’nde yapılan Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER) 1’inci Olağan Kongresi’ne katılan Buldan şöyle konuştu:

‘ÖCALAN’IN MESAJINI TOPLUM İYİ ANLAYACAKTIR’

“Sayın Öcalan’ın başta Kürtler olmak üzere, Türkiye halkları, Türkiye kamuoyu üzerinde büyük bir etkisi vardır. Yapmış olduğu bir çağrıyla birlikte amacın hasıl olduğunu ve grevlerin bitirilmesi gerektiği belirtilmiştir. Elbette ki burada başta Leyla Güven olmak üzere cezaevlerinde bedenlerini açlığa, ölüme yatıran yine sokaklarda direnen beyaz tülbentli annelerimizin büyük bir çabası vardır. Hepinizin ellerinden öpüyorum. Tam 200 gündür Leyla Güven’in başlattığı açlık grevi sona ermiştir. Dünyanın hiçbir yerinde ve dünya tarihinde bu kadar çok insanın bedenini açlığa yatırdığı görülmemiştir. Bu cesaret sadece Kürtlerde, Kürt halkının direnişinde vardır. Evet direnerek kazandık. Bir kez daha direnerek kazanmanın büyük bir onurunu yaşıyoruz. Ve ben inanıyorum Öcalan’ın bu mesajını Türkiye toplumu iyi anlayacaktır.”

“Sayın Öcalan bir kez daha 2013 Newroz bildirgesine bağlı olduğunu yazmıştır. Özellikle siyasetin anlam ve önemine dikkat çekmiştir. En son görüşmeyi siyasi heyet olarak biz yapmıştık, o zaman da söylemişti. Kendi koşulları için bir şey istemediğini özellikle belirtmişti. Bugün de aynı noktada ve aynı çizgidedir. Söylediği şey; halkımızın huzurudur. Bir kez daha buna vurgu yapması Türkiye’yi yönetenlerin bunu iyi anlaması gerektiğini ifade ediyorum.”

‘YENİ BİR DÖNEMİ BAŞLATACAĞIZ’

“Sayın Öcalan’a söz veriyoruz; barışı hep birlikte getireceğiz. Barışı hep birlikte sağlayacağız. Sayın Öcalan’a söz veriyoruz; bu ülkeye, bu topraklara barış gelecek ve sizin katkınız sonucu bu ülke barışa kavuşacak. Biz de elimizden gelen her türlü mücadeleyi her türlü özveriyi vermek için çalışacağımıza söz veriyoruz. Artık bir tek çocuğumuzun toprağın altına düşmediği, annelerimizin gözyaşı dökmediği, çocuklarımızın geleceğinin güvence altına alınacağı, Kürt halkının geleceğinin güvence altına alınacağı yeni bir dönemi, yeni bir süreci hep birlikte başlatacağız. Bunun mücadelesini vereceğiz.”