Adana'da Kobani bölgesine saldırı gerçekleştiren IŞİD'i protesto eylemine katılan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Kobani düşmemiştir. Kobani düşerse çözüm süreci biter" dedi.

HDP, DTP, İHD ve Halkevleri'nce oluşturulan 'Kobani Halkına Destek Platformu' tarafından protesto yürüyüşü düzenlendi. Merkez Seyhan İlçesi'ndeki İnönü Parkı'ndan başlayan yürüyüşe HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da dahil oldu.

'Katil IŞİD, işbirlikçi AKP', 'Kobani halkı yalnız değildir' sloganları atan yaklaşık bin 500 kişilik grup, AKP İl Başkanlığı'na yürümek için hareket etti. Geniş güvenlik önlemleri arasında yürüyen grup, Atatürk Caddesi'ni trafiğe kapatı. Atatürk Parkı'na kadar devam eden yürüyüşte IŞİD'e lanet yağdırıp, Kobani'ye destek sloganları atan grup, Atatürk Parkı'na girdi.

Atatürk Parkı'nda toplanan kalabalığa, hitaben konuşma yapan Pervin Buldan, IŞİD'in katliamlarına son verilmesi için harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Çözüm sürecinin devamı için Kobani'ye sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Buldan, "Kobani düşmemiştir, asla düşmeyecektir. Kobani düşerse, Adana düşer, Kobani düşerse Ankara düşer. Kobani düşerse Türkiye düşer. Bölge Kürt halklarının tamamı Kobani'ye sahip çıkacaktır. İmralı ile yapılan görüşmelerde de bu dile gelmiştir. Kobani düşerse çözüm süreci de biter" diye konuştu.

IŞİD kuşatması altındaki Kobani'ye destek için eylem çağrısında bulunan Buldan, merkez Seyhan İlçesi'nin Küçükdikili Çınarlı Mahallesi'nde meydana gelen ve 2 kişinin yaralandığı olayın da provakasyon olduğunu öne sürdü.

Grup, Pervin Buldan'ın basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı. (Gerçek gündem)