HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan seçim programı kapsamında, Kars’ta düzenlenen mitinge katıldı. 

Burada konuşan Buldan, "Bu kader seçimidir, seferberlik ruhu ile çalışacağız" dedi.

Buldan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

24 Haziran’da Türkiye halkları ya karanlığa devam diyecek ya da “biz aydınlık istiyoruz, biz barış istiyoruz” diyecek. Türkiye halkları tercihini Recep Tayyip Erdoğan’ın gitmesinden yana kullanacak. 

AKP Hükümeti’nin 16 yıllık iktidarı döneminde Kars başta olmak üzere Türkiye’nin hiçbir yerine huzur gelmedi. En fazla Kars halkı bilir AKP’nin bu ülkeye yaptıklarını. Kars işçisi bilir, Kars esnafı bilir; Kars’ta üretimin bittiğini, esnafın siftah yapmadan kapısına kilit bulduğunu, kredilerin nasıl ödenmediğini en fazla Kars halkı bilir. Bugün üretimi, hayvancılığı, meraları bitiren AKP’ye HDP olarak diyoruz ki, “Kars’tan elinizi çekin”. Kars halkının sizin yalanlarınıza karnı tok. Bu kentte her şeyin en güzeline layık olan bu halka en büyük kötülüğü yaptınız. 

Kars halkı buradaki hastanelerde iyi hizmet olmadığı için hastasını Erzurum’a götürüyor. Kars halkı kendi toprağında üretim yapamıyor. Kars halkı yaylalara çıkamıyor. Kars halkı hayvancılıkla geçinemiyor artık. Hayvancılık yapan Kars halkı eti bile dışarıdan alıyor. Kars halkını buna mahkum ettiniz. Ama Kars halkı AKP’ye mahkum değildir, mecbur değildir. 

Biz Kars halklarına, Terekemelere, Azerilere, burada yaşayan herkese Kars’a en büyük huzuru getirmenin sözünü veriyoruz. Bir ülkede huzur olmazsa o ülkeye barış da özgürlük de gelmez. Siz bu coğrafyada her şeyi askıya aldınız, huzuru, adaleti, demokrasiyi askıya aldınız. Ama HDP ile, Selahattin Demirtaş ile tüm bunlar yeniden hayat bulacak. Selahattin Demirtaş’ı 24 Haziran akşamı hep birlikte karşılayacağız. Biz ülkeyi yönetmeye adayız. HDP olmadan, Azeriler, Aleviler olmadan bu ülkede demokrasi olmaz. 

BU KADER SEÇİMİDİR

24 Haziran’a kadar her arkadaşımdan, her yurttaşımızdan, kadınlarımızdan, gençlerimizden, ev ev dolaşıp, herkesi ikna etmesini istiyorum. Bu bir kader seçimidir. Bunun için 24 Haziran'a kadar seferberlik ruhu ile çalışacağız. Selahattin Demirtaş'a, Figen Yüksekdağ'a söz verdik. Biz onların özgürlüğünü halkımızla birlikte gerçekleştireceğiz. Onların özgürlüğüne kavuşması için en büyük katkısını sizler vereceksiniz.

24 Haziran dönüm noktası olacak. Artık gözyaşının, kanın olmadığı bir ülke, yeni bir yaşamın, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla, Kürt'üyle, Türk'üyle, Alevi'siyle, Sünni'siyle barış içinde yaşamanın teminatı HDP’dir. Bunun için bizi baraj altında bırakmaya çalışıyorlar. Ama biz barajı aşacağız. Sel olup akacağız. Bizi engellemelerine rağmen herkesle temas içinde olacağız. 

Hepimizin yolu açık olsun. Bu yol barış yoludur. Bu yol özgürlük yoludur. Uzun ve zor bir yoldur. Ancak her türlü zorluğu her türlü mücadeleyi veren bir halk olarak, her türlü engellemeye karşı, baskılara, şiddete, ölüme, cezaevine alışkın bir halk olarak; bu zorlu yolda başaracağımıza olan inancımız tamdır. Hep birlikte kazanacağız.