HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin İstanbul Sancaktepe’deki Kadın Seçim Bürosu açılışına gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Buldan, “En fazla kadın milletvekili HDP’de var. Çünkü HDP bir kadın partisidir. Biz kadın partisi olduğumuz için, kadın haklarını savunduğumuz için, kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesini verdiğimiz için korkuyorlar. Kadın mücadelesine ortaklık ettiğimiz için bizden korkuyorlar. Kadınlar 24 Haziran’da oyunu kullanacak, sandığa sahip çıkacak. 24 Haziran’da seçimlere damgasını vuracak olan kadınlardır, özgürlüğü eşitliği isteyen kadınlardır” dedi.

Buldan, burada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Bizler toplumun yarısını oluşturan kadınlar olarak, hak, eşitlik mücadelesi veren bir kesim olarak hep yok sayıldık. Eşitlik mücadelemiz görmezden gelindi. Emeğimiz, kimliğimiz, bedenimiz üzerinde her türlü sömürü yapıldı. Yapılmaya devam ediliyor.

‘AKP KADINLARI YOK SAYDI’

AKP hükümeti döneminde kadınlar emeklerinin, cinslerinin yok sayıldığı bir yönetimle karşı karşıya kaldılar. En fazla kadın kıyımı, kadın katliamı bu dönemde yaşandı. Kadınlar en fazla bu dönemde mağdur oldular. Her şeyimizi inkar ettiler. Kıyafetimize, kaç çocuk doğuracağımıza, makyajımıza karıştılar. Bizi evlere hapsetmeye çalıştılar. Ancak biz kimsenin tahakkümü altında olmayacağımızı söyledik. Her alanda, sokakta, iş yerlerinde, meydanlarda mücadele verdik.

‘KADIN MÜCADELESİNİ YÜRÜTTÜĞÜMÜZ İÇİN BİZDEN KORKUYORLAR’

En fazla kadın milletvekili HDP’de var. Çünkü HDP bir kadın partisidir. Biz kadın partisi olduğumuz için, kadın haklarını savunduğumuz için, kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesini verdiğimiz için korkuyorlar. Kadın mücadelesine ortaklık ettiğimiz için bizden korkuyorlar.

AKP kadınlardan, AKP HDP’den korkuyor. Bu yüzden Figen Yüksekdağ,  Sebahat Tuncel, Gültan Kışanak cezaevindedir. Kadın milletvekilleri cezaevinde, belediye eş başkanlarımızın yerine kayyumlar atandı, kadın kurumlarına saldırdılar. Ama söz veriyoruz bu mücadele büyüyecek. Kadınların sokakta, meydanlarda yürüttüğü özgürlük ve eşitlik mücadelesi daha da büyüyecek. Çünkü kadınlar var, özgürlük isteyen, eşitlik isteyen kadınlar var.

‘24 HAZİRAN’DA SEÇİMLERE DAMGASINI VURACAK OLAN KADINLARDIR’

Cezaevindeki kadın yoldaşlarımıza söz veriyoruz. Gültan Kışanak’a Çağlar Demirel’e, Figen Yüksedağ’a, Sebahat Tuncel’e söz veriyoruz. Sizin özgürlüğünüz 24 Haziran’da kadınların gücüyle gerçekleşecek. Kadınlar 24 Haziran’a hazır. Kadınlar 24 Haziran’da oyunu kullanacak, sandığa sahip çıkacak. 24 Haziran’da seçimlere damgasını vuracak olan kadınlardır, özgürlüğü eşitliği isteyen kadınlardır.

‘ERDOĞAN GİTSİN EVİNDE OTURSUN, TORUNLARINI SEVSİN’

25 günümüz var, 25 günlük süreçte hepimiz çalışacağız. Ev ev, sokak sokak çalışacağız. Her kesime gideceğiz. Diyeceğiz ki, artık AKP bu ülkeyi yönetmesin, artık Recep Tayip Erdoğan gitsin evinde otursun, torunlarını sevsin.

‘BU ÜLKEYİ HDP VE DEMİRTAŞ YÖNETECEK’

Bu ülkeyi yönetecek olanlar var. Bu ülkeyi yönetecek olan HDP ve Selahattin Demirtaş’tır. Selahattin Demirtaş, bugün rehin olarak tutuyorlar, çünkü cesaretinden korkuyorlar. Ama kadınlar var olduğu sürece Sevgili Selahattin Demirtaş bu ülkenin Cumhurbaşkanı olacaktır. 

Demokrat Haber/İstanbul