Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Doğu Perinçek, ABD öncülüğünde gerçekleştirilen Suriye operasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hükümet kanadından gelen destek açıklamalarına sert tepki gösteren Perinçek,"Müslümanların vurulmasını destekleyen AKP hükümetini protesto ediyoruz" dedi.

Perinçek, Twitter'dan yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da sert eleştirilerde bulundu:

"ABD’nin füzelerini memnuniyetle karşılayan Tayyip Erdoğan yönetimi Türk Milletini kesinlikle temsil etmiyor. Müslümanların vurulmasını, mazlumların vurulmasını memnuniyetle karşılayan bir yönetim Türkiye’yi temsil edemez"

AKP OPERASYONA DESTEK AÇIKLAMALARI

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Bu operasyonu memnuniyetle karşılıyoruz. Operasyon tüm insanlığın vicdanına tercüman olmuştur" denildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yaptığı açıklamada "Amaç Suriye'deki savaşı sonlandırmak olmalıdır. Kimyasal silah cevapsız bırakılmamalı" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ise yaptığı açıklamada ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye düzenlediği operasyona destek verdiklerini ve operasyon öncesi Türkiye'ye bilgi verildiğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Suriye'nin vurulmasıyla ilgili, "ABD Genelkurmay Başkanı ile Türkiye Genelkurmay Başkanı, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Trump’ın talimatlarıyla görüştüler. Türkiye, saldırı öncesi bilgilendirildi. Saldırıda İncirlik Üssü kullanılmadı" dedi.

Başbakan Yıldırım’da operasyonu desteklediklerini açıklayarak, “(Suriye'ye yapılan saldırı) Bunu olumlu bir adım olarak görüyoruz ancak kalıcı barış için daha fazlasına ihtiyaç var. Suriye'de barış için çalışan tek bir ülke var, o da Türkiye'dir. O liderin adı Recep Tayyip Erdoğan'dır” dedi.