Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Şırnak’ın Silopi ilçesinde Taybet İnan’ın cenazesinin yedi gün boyunca sokakta kalmasına ilişkin, “Savaş koşullarında böyle şeyler olur” dedi.

Doğu Perinçek, Güneydoğu’da süren abluka ve operasyonlar sonucu yaşanan hak ihlalleri ve dokunulmazlıklar hakkında açıklamalar yaptı.

Volkan Koç’un Haberdar’da yer alan haberine göre Perinçek, HDP’li vekil Sırrı Süreyya Önder’in “Dokunulmazlığımızı kaldıracaklar. Durum öyle gösteriyor. Ve tutuklanacağız” açıklamasına değinerek, “O çok iyi olur. Çok doğru olur. Bunu yapmazsa zaten, Türkiye bu meseleyi kesin sonuca götüremez. Ben Sırrı için falan demiyorum, hangi milletvekili PKK’nın yaptığı eylemlerine ortak oluyorsa, yoksa HDP’liler tutuklansın demiyoruz, ama PKK ile suç işleyenler tutuklansın diyoruz”  ifadelerini kullandı.

‘SİVİLLERİ PKK ÖLDÜRÜYOR’

Sivillerin öldürüldüğünü söyleyen HDP’nin sözlerinin hatırlatılması üzerine Perinçek , “Sivilleri öldüren PKK… TSK, orada bölücü terör örgütünün başını eziyor. Ezmesi de lazım. Bu Vatan Partisi’nin programıdır. AKP’nin değil. AKP, PKK’yı besleyip, büyüttü. PKK’ya belediyeleri teslim etti. PKK’yı bu hâle getirdi. AKP’nin tarihi vebali var. O açılımı kim destekledi? CHP. Bu AKP ile CHP, PKK’yı destekledi.”

Ergenekon operasyonları süresince altı yıl cezaevinde kalan Perinçek, beraatinin ardından Vatan Partisi’ni kurarak seçimlerde yüzde 1’in altında oy almıştı.