Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 16 Nisanda yapılacak referandumdan 'hayır' oyu çıkacağını ve bu sayede iktidar yüküyle ezilen Ak Parti'nin de kurtulacağını söyledi.

Doğu Perinçek partisinin Kars Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen kongresine katıldı.

Toplantıda konuşan Perinçek, referanduma değindi.

Perinçek, şunları söyledi: " FETÖ’yü devlet ve toplum içinden temizliyor ve Fırat Kalkanı harekatıyla ABD koridoruna girdi. Ordumuz orada da başarılar kazanarak hedefe ilerliyor. Lamı cimi yok, yobaz terör örgütü ve bölücü terör örgütü bastırılacak. Özetle Türkiye, Atlantik zincirlerini kırıyor ve Avrasya’daki bağımsız başı dik konumuna yerleşiyor. Bu sürecin yükselen partisi, Vatan Partisi’dir.

2016 yılı Vatan Partisi yılı oldu. 2017’de bu süreç hızlanarak devam ediyor. Diyarbakır’da ve diğer Güneydoğu il ve ilçelerimizde parti örgütlerimiz yenileniyor ve halka önderlik edecek yeteneğe kavuşuyor. Özellikle AKP’den ve HDP’den katılan halk önderleriyle güçlü örgütler kuruyoruz."

Diğer partilerden Vatan Partisi’ne katılımların olduğunu ve bu katılımlarla iktidar yürüdüklerini söyleyen Perinçek, "MHP, CHP, AKP, sol örgütler ve her kesimden öncüler Vatan Partisi’nde işbaşı yapıyor. Daha önce MHP’de ve HDP’de yer almış halk önderlerinin Vatan Partisi saflarında vatanseverlikte birleşmeleri, Türkiye’nin ufkunun açıldığını gösteriyor" dedi.

Konuşmasının sonunda 16 Nisan’da gerçekleşecek referandumda 'hayır' çıkacağını belirten Perinçek, bu 'hayır' oylarının Türkiye'nin önünü açacağını, Ak Parti'nin de kurtarıcısı olacağını dile getirdi.