Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Afrin operasyonu ve TTB’nin ‘Savaş bir halk sağlığı sorunudur’ başlıklı bildirisini değerlendirdi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beşar Esad yönetimi ile işbirliğine karşı çıkmasın tepki gösteren Perinçek, "Tayyip Erdoğan yönetimi çok ciddi hatalar içerisinde. Suriye'yle askeri işbirliğine Türkiye'nin derhal yönelmesi gerekir. Suriye buna hazır. Tayyip Erdoğan yönetimi bunu yapmadığı zaman, bölgede güvensizlik yaratıyor. Türkiye'nin yanında yer alan İran, Rusya, Irak ve hatta Çin'e kadar, ABD'nin hegemonyacılığına karşı olan dünyadaki büyük ittifak birikimini, Tayyip Erdoğan yönetimi tereddüte yöneltiyor. Burada bizim kusuru kendimizde aramamız gerekiyor” dedi.

Perinçek, RS FM'de Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk oldu.

Erdoğan'ı eleştiren Perinçek, "Tayyip Erdoğan'ın tavrı devlet adamı tavrı değil. Kendi partisinde de bunun onay görmediğini çok iyi biliyoruz. Akılla, mantıkla, vatanseverlikle açıklanamayan olağanüstü büyük bir yanlıştır. Hiç kimse Mehmetçiğin kanı üzerinden politika yapamaz" diye konuştu.

Perinçek, Türkiye'nin Suriye'yle işbirliği yapması halinde, ABD'nin de bölgedeki politikalarının olumsuz etkileneceğini ve ABD'nin ellerini yukarı kaldıracağını ileri sürdü.

Perinçek,"Türkiye ile Suriye'nin işbirliği yapması halinde operasyon çok daha hızlı yürür. Kesin sonuç getirir. Türkiye-Suriye işbirliğinin karşısında kimse karşı duramaz. Bu iki devletin birlikte hareket etmesi halinde, ABD'de ellerini yukarı kaldırır" dedi.

Erdoğan'ın Türk Tabipleri Birliği'ni (TTB) ve Türkiye Barolar Birliği'ni (TBB) hedef alarak, kurumların isminde yer alan Türk adının çıkarılacağını ifade etmesini eleştiren Perinçek, "Cumhurbaşkanı ve onun temsil ettiği zihniyet, Türkiye Cumhuriyeti'ni de silmeye, T.C.'yi silmeye kalktı bir kaç sene önce. Sayın Tayyip Erdoğan'ın aklı devlet aklı değil, tavrı devlet tavrı değil" dedi.

Erdoğan’ın ‘Türk’ ibaresini kaldıracak gücü olmadığını savunan Perinçek, "Tabip Odası'nın son savaşa hayır bildirisini kınıyorum ama, onlar öyle yaptı diye Tabip Odası'nın başındaki Türk ibaresini kimse kaldıramaz. Bunu yapamayacaklar, altında kalacaklar. AKP'li hekimler de kabul etmez. Bunun karşısında Vatan Partisi olarak çok kararlı bir mücadele yürüteceğiz. Orada sorunlu bir zihniyet olabilir, o zihniyeti Türk tabipleri değiştirir. Tayyip Erdoğan'ın o şekilde bir gücü yoktur" ifadelerini kullandı.

'ÖZGÜRLÜK DÜZLEMİNDE ÇÖZÜLEBİLECEK BİR MESELEDİR'

Afrin operasyonuna yönelik eleştiride bulunanların gözaltına alınmasının yanlış bir uygulama olduğunu ifade eden Perinçek, "Görüşe karşı polisle işlem yapma uygulaması doğru değil. Türkiye bir vatan savaşı veriyor. Bu savaş, Türkiye'nin geleceğini tayin edecektir. Bu vatan savaşına karşı, ABD'nin psikolojik harekatında kimsenin rol almasını temenni etmeyiz. Ama bu mesele özgürlük düzleminde çözülebilecek bir meseledir" dedi.

Kaynak:Sputnik