140 journos, 'Kısmen İktidar' adıyla Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in belgeselini yayınladı.

Belgeselde Doğu Perinçek 70 öncesi gençlik hareketlerini anlatırken Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan'ın 'kulaklarını çektiğini' söyledi. Denizlerin arkadaşı Mustafa Yalçıner, Doğu Perinçek'in sözlerine tepki gösterdi. 

Belgeselde Doğu Perinçek Milli Demokratik Devrimi savunanların Türkiye İşçi Partisi’nden tasfiye edilmeye başlandığını ve bunun büyük bir infial yaratarak herkesin kendi etraflarında toplanmaya başladığını ileri sürdü. Perinçek, 70’li yıllarla beraber silahlı mücadelenin tartışılmaya başlandığını, Mihri Belli’nin ise bunun yanlış olduğunu bildiği halde Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan gibi isimleri ‘idare ettiğini’ belirterek, “Genç çocuklar dolduruşa geldi. Denizler, Mahirler falan dolduruşa geldi. ‘Silahlı mücadeleyi hemen başlatacağız’ falan. Hem teorik birikimim var, biraz da yaşça Deniz’den, Mahir’den falan büyüğüm. Hepsinin kulağını çektim yani” ifadelerini kullandı.

MUSTAFA YALÇINER: YANLARINA BİLE YAKLAŞAMAZDI

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın aralarında bulunduğu 25 sanıklı Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu davasından yargılanan ve 18 kişiyle birlikte idam cezası aldıktan sonra Askeri Yargıtay'ın kararı bozması üzerine ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Mustafa Yalçıner Perinçek'e sosyal medya hesabından tepki gösterdi. 

Toplam 15 yıl cezaevinde kalan ve halen Evrensel gazetesinde yazan Mustafa Yalçıner, “Bu faşist demagogun yüzüne ne Deniz ne de Mahir bakıyordu! Kibirle ‘kulak çekme’den söz eden bu zavallı, ikisinin yanına bile yaklaşamazdı" dedi.