Pentagon Sözcüsü Peter Cook, TSK’nin “Fırat Kalkanı” operasyonuna ilişkin olarak "Cerablus’un güneyindeki çatışmaları kabul edilemez buluyoruz” dedi.


Pentagon Sözcüsü  Peter Cook, TSK ve destekli gruplar ile bölgedeki Demokratik Suriye Güçleri’nin çatışmalarının kabul edilemez olduğunu belirterek, silahlı güçlerin çatışmaların olmayacağı şekilde geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

Amerikan Savunma Bakanlığı sözcüsü, bölgedeki tüm silahlı güçleri çatışmadan çekilerek iletişim kanallarını işletmeye çağırdı:

Cook, "Dolayısıyla bütün silahlı aktörlere çatışmadan çekilmeleri, çatışmasızlık için gereken önlemleri almaları ve iletişim kanalları açmaları çağrısı yapıyoruz. ABD çatışmasızlığı ve hala ölümcül ve ortak bir tehlike olan IŞİD'e birlikte odaklanmayı mümkün kılmak için aktif çaba içindedir" dedi.


Pentagon sözcüsü, “Zaten bu kalabalık bir savaş alanı. Bu nedenle ki silahlı tüm oyuncuları hemen çatışmaları durdurmaya ve ihtilafa son vermek için gereken önlemleri almayı çağırıyoruz” diye ekledi.