Fethullah Gülen Cemaati’nin ‘inlerine girip girmeyeceği‘ merak konusu olan AKP hükümeti, yerel seçimlerde yüzde 45,5 oranında oy almasına rağmen Yüksek Seçim Kurulu’na ‘paralel‘ suçlaması getirmekte gecikmedi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, itirazlarda AKP’nin haksızlığa uğratıldığını savunup YSK’nın ‘üç paralel üyesi‘ olduğunu öne sürdü.

’1946′DAN BU YANA EN BÜYÜK HAKSIZLIK’

Anadolu Ajansı’na konuşan Soylu, Ağrı’da oyların 16 defa sayıldığını haberlerinin doğru olmadığını, Adana, Ağrı, Yalova, Köyceğiz, ve Dalaman’daki itirazlarının dikkate alınmadığını savundu. ‘CHP itiraz edince açılıyor ama biz itiraz edince ve daha haklı durumda olunca açılmıyor‘ diyen Soylu, şu ifadeleri kullandı: “Anlaşılıyor ki birileri milletten verdikleri 45,5 puanın öcünü almaya çalışıyor. Bir siyasi partinin 1946 seçimleri hariç bu kadar haksızlığa uğradığı görülmemiştir.”

‘GÖRMEMEK İÇİN BİHABER OLMAK LAZIM’

AKP Genel Başkan Yardımcısı, YSK’daki ‘paraleller’le CHP’yi ittifak yapmakla suçladı: “Buradan çıkaracağımız sonuç şu, YSK’da üç paralel üye var. Fitneyi yukarıdan aşağıya sarkıtıyorlar. CHP’yi ve temsilcilerini örgütleyip baskı yaptırıyorlar, aynı zamanda CHP ile ittifak yaparak, itiraz edilen yerleri AK Parti’nin karşıtlarına vermek için organizasyon kuruyorlar. Bunu görmemek için dünyada her şeyden bihaber olmak lazım.“ (diken.com)