CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin Merkez İlçe Başkanlığı binasının açılış töreninde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özel, attığı tweet nedeniyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi, Adolf Hitler'in Propaganda Bakanı Joseph Goebbels'e benzetti.

Özel, "Bu, Goebbels'in 'Alman çocukların tereyağına ihtiyacı yok ama Alman toplarının makine yağına ihtiyacı var. Çocuğu için tereyağı istemek vatan hainliğidir' söylemiyle aynı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçim kampanyalarında halkı kutuplaştırmaya çalıştıklarını savunan Özgür Özel, şunları söyledi:

“Sayın Bahçeli 2 gün önce attığı tweet’lerde ‘Domatesi, biberi, patlıcanı, patatesi yemesek de olur, az alsak da olur, hiç almasak da olur ama 31 Mart’ta bekamızı kaybedersek olmaz’ demişti. Bu, hiç hak etmediği bir savaşa sürüklenen Almanya’nın, Hitler’in savaş politikası gereği aç kalan Almanların isyan ettiği süreçte Propaganda Bakanı Joseph Goebbels’in ‘Alman çocukların tereyağına ihtiyacı yok ama Alman toplarının makine yağına ihtiyacı var. Çocuğu için tereyağı istemek vatan hainliğidir’ söylemiyle ‘Çocuklarımız ve bizler domates, biber, patlıcan tüketmesek de olur ama 31 Mart beka seçimidir’ demek ya da Tayyip Erdoğan’ın söylediği gibi ‘Sivri biberin fiyatını bırak bir mermi kaç para?’ diye sormak aynı söylemdir. Yakışan bir söylem değildir. Türk halkı, bizim çocuklarımız bu söylemi hak etmemektedir.”

‘CUMHURBAŞKANI BİR SÜRÜ İFTİRAYI SIRALADI’

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da attığı tweet üzerinden eleştirdi. Erdoğan’ın attığı tweet’te “Bir yanda Cumhur İttifakı diğer bölümde zillet ittifakı” sözlerine yer verildiğini hatırlatan Özel, “Bir tarafı bayrak kırmızısı yapmış. Türk bayrağı sanki 82 milyonun değil gibi, bir tarafı simsiyah yapmış sanki Millet İttifakı onun gördüğü gibi berbat bir şeymiş gibi ve altına bir sürü iftiraları ve bir sürü gerçek dışı durumları teker teker koymuştur” dedi.