Rojava’da Kürtlere saldırarak katliam yapan El Nusra Cephesi’ne açık destek veren Özgür-Der’in düzenlediği basın açıklamasına katılmakla eleştirilen Mazlum-Der Van Şube Başkanı Yakup Aslan, “Özgür Der'in durduğu yerde durmuyoruz. Biz hep mazlum Kürt halkının yanında durduk. El Nusra'nın Rojava’da yaptığı bir vahşettir, caniliktir" dedi. 

Rojava’da El Kaide’ye bağlı El Nusra cephesinin gerçekleştirdiği katliam ve saldırılara destek veren Özgür-Der’in Van şubesine geçtiğimiz günlerde Molotoflu eylem düzenlenmişti. Eylem ardından bir grup tekbirler eşliğinde basın açıklamasında bulunmuştu. Açıklamaya Mazlum-Der de destek vermişti. Mazlum-Der Van Şube Başkanı Yakup Aslan, tepkiyle karşılanan bu tavırlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

El-Nusra'ya destek mahiyetinde yapılan basın açıklamasını Mazlum-Der'in yapmadığını belirten Aslan, Özgür-Der'e yapılan molotoflu saldırıyı doğru bulmadıkları için açıklamaya katıldıklarını ancak olayın çarpıtıldığını öne sürdü. Rojava konusunda Mazlum-Der'in tavrının net olduğunu ve her zaman Kürt halkının yanında olduklarını ifade eden Aslan, "El Nusra'nın Rojava’da yaptığı bir vahşettir, caniliktir. El Nusra tamamen istihbarat güçleri tarafından yönlendirilmektedir" dedi.

ÖZGÜR-DER'İN DURDUĞU YERDE DURMUYORUZ

"Biz her zaman Rojava halkının yanındayız. Başından beri tavrımız nettir" diyen Aslan, "Mazlum-Der olarak Kürt halkına verdiğimiz destekten ötürü ÖSO ve El Nusra'yı destekleyen çevreler tarafından 1.5 yıldır hakkımızda karalama kampanyası yürütülüyor. Bizim bu konuda duruşumuz nettir. Asla egemenlerin ve imha konseptinin yanında yer almadık. Biz hep mazlum Kürt halkının yanında durduk. Bu yüzden birçok eleştiriye maruz kaldık ama yine de bundan vazgeçmedik. Basın açıklamasında bizim imzamız molotof atılmasına karşıydı. STÖ'lere yönelik böyle bir şiddeti doğru bulmuyoruz. Ama asla Özgür Der'in durduğu yerde durmuyoruz. Kürtlere yönelik saldırıları doğru bulmuyoruz ve kınıyoruz. Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili ayrıntılı bir basın toplantısı yapıp kamuoyunu bilgilendireceğiz" şeklinde konuştu. (ANF)