Radikal yazarı Cüneyt Özdemir, yerel seçimler ve partilerin adaylarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özdemir, köşesindeki yazısında, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in de olası İstanbul adaylığını yorumladı ve "Sırrı Süreyya Önder’in muhtemel bir İstanbul adaylığı, CHP’nin tüm hesaplarını gözden geçirmesine yol açar. Sırrı Süreyya’nın kazanacağından pek emin değilim ama BDP’nin böyle bir adaylıktan kaybetmeyeceğine eminim," dedi.

İşte Cüneyt Özdemir'in o yazısının ilgili kısmı:

Yerel seçimlerin aslında en nev-i şahsına münhasır partisi BDP’dir. Adayları yüzde yüz yereldir. Gerçi her seferinde İmralı’nın icazeti alınır ama güneydoğuda mezrasından mahallesine, belde belediyesinden belediye başkanına kadar adaylar ‘tanıştırılır’. Mahallenin çocuğu, semtin abisidir. Neredeyse seçmenler akraba kadar yakındır adaylarına. Gelin görün ki onların da güneydoğudaki bu büyük avantajı batıya gittikçe dezavantaja dönüşür.

İşte bu ezberi BDP için kıracak bu sefer ilginç bir BDP’li var. Sırrı Süreyya Önder eğer İstanbul belediye başkanı seçimlerine adaylığını koyarsa bugüne kadar BDP’ye hiçbir sempatisi olmayan çevrelerin bile ilgisini çekeceğinden emin olabilirsiniz. Eğer ‘Büyük Barış Projesi’ hayata geçerse BDP’nin kendini yenilemesi ve yepyeni bir siyaset dilini etnik siyasete entegre etmesi gerekecek. Sırrı Süreyya BDP’yi geleceğe taşıyacak böyle bir siyaset ikliminin ilk işaret fişeğini andırıyor. Gezi olaylarının ilk günü bir İstanbul milletvekili olarak dozerlerin karşısına dikilmesi ile BDP adına üretilen bütün önyargı ezberlerini bozmuştu.

Sırrı Süreyya Önder’in muhtemel bir İstanbul adaylığı, CHP’nin tüm hesaplarını gözden geçirmesine yol açar.

Sırrı Süreyya’nın kazanacağından pek emin değilim ama BDP’nin böyle bir adaylıktan kaybetmeyeceğine eminim.

Yazının tamamını okuma için tıklayınız.