HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, tekrarlanan İstanbul seçimleri kapsamında oyunu kullandı.

HDP MYK ve PM üyeleri ve milletvekillerinin de içinde yer aldığı bir grupla Yeşilköy Halil Vedat Fıratlı İlkokulu’na giden Temelli, 1417 numaralı sandıkta oy kullandı. Sandık başında “Bir kez daha hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuşan Temelli, çıkışta da gazetecilere kısa bir açıklamada bulundu.

Temelli şunları söyledi: 

Bir seçimi daha yaşıyoruz. Maalesef sıklıkla seçim yaşayan bir ülkeyiz. Bu seçimin bir farklı özelliği var. Özellikle son süreçte, son 4 yılda yaşanan adaletsizliğe karşı toplumun gerçek anlamda itirazının, tepkisinin odaklaştığı bir seçim oldu. Bunu hep birlikte uzun süredir aslında dile getirdik. Türkiye, çok ciddi bir adaletsizlik ve hukuksuzluk sürecinde geçiyor. Türkiye kelimenin tam anlamıyla tecritleştirilmiş durumdaydı. Otoriter rejimin hukuksuzluğu meşrulaştıran, OHAL’ci anlayışı dayattığı bir sistem ile karşıyayız. Özellikle 31 Mart’a giderken ve buna karşı itirazımızı çok güçlü bir şekilde ortaya koyduk. HDP olarak Türkiye’de yeni bir yol açılması gerektiğinden hareketle stratejimizi ortaya koyduk. Bu 3’üncü yoldu.

İSTANBUL'DA MEŞRU OLAN SEÇİM YOK SAYILDI

31 Mart’a giderken yaşadığımız adaletsizliklerden çok daha farklı bir süreci 31 Mart’tan sonra yaşadık. Hem YSK marifetiyle ve hem de yine iktidarın her türlü adaletsizliğe hukuksuzluğa başvurması nedeniyle İstanbul seçimleri yenilendi. Yenilenmesi gereken seçimler yenilenmez iken Muş, Malazgirt, Viranşehir, Şırnak gibi yerlerde her türlü adaletsizlik hukuksuzluk hayata geçirilirken; İstanbul’da meşru olan bir seçim yok sayıldı ve bir kez daha halkın önüne sandık geldi. Hesapları tabii İstanbul’u bu türden hukuksuzluk ve adaletsizliklerle almak üzerine. Ama inanıyorum ki bugün sandıkta İstanbul halkı, Türkiye’nin her yerinden bu adaletsizliğe karşı yükselen tepkileri dikkate alarak en güzel cevabı yine sandıkta verecektir. Çünkü bu bir adalet, demokrasi mücadelesidir. Bu hukuksuzluğa karşı hep birlikte omuz omuza el ele vererek yürüttüğümüz bir mücadeledir. Bu demokrasi ittifakının en belirgin buluşmasıdır aynı zamanda. Bu anlamıyla stratejimizi 31 Mart’ta olduğu gibi bugün de koruduk, yarın da korumaya devam edeceğiz. 

YARINDAN İTİBAREN UZUN BİR YOLCULUĞA ÇIKIYORUZ

Yarından, 24 Haziran sabahından itibaren uzun bir yolculuğa çıkıyoruz. 3’üncü yolda kararlı bir şekilde yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. Bu uzun yolda Türkiye’nin demokrasi ve barışını hep birlikte inşa etmek için çaba göstereceğiz. Yarından itibaren bugüne kadar attığımız adımların karşılığında demokrasi ittifakını Türkiye’nin her yerinde örmeye çalışacağız. HDP olarak Türkiye’yi içine sıkıştırıldığı bu kutuplaşmadan, kamplaşmadan, gergin ortamdan kurtarmanın yolunun 3’üncü yolda buluşmaktan geçtiğine inanıyoruz. Ben tüm demokrasi güçlerine; STK’lara, emekçilere, kadınlara, tüm Türkiye halklarına bu demokrasi mücadelesinde buluşma çağrısında bulunuyorum. 

Türkiye’nin ihtiyacı olan demokratik bir anayasadır, anayasamızı yapalım. Türkiye’nin ihtiyacı olan toplumsal barıştır, bu iktidar tarafından yok edilen toplumsal barışı gelin hep birlikte inşa edelim. Türkiye ve Orta Doğu halklarının ihtiyacı olan barıştır, gelin Orta Doğu halklarının beklentisine, barış umuduna umut katalım; hep birlikte bu mücadeleyi büyütelim barış ve demokrasi yolunda buluşmaya devam edelim. Yarın uzun bir yolculuğa çıkıyoruz herkes heybesini hazırlasın. Herkes heybesine barış, demokrasi ve halkların bir arada yaşama iradesini koysun. Ortak vatanımızda demokratik cumhuriyeti var edene kadar bu yolda devam edeceğiz.