‘Oya göre metro’ yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ‘çark etmediğini’ söyledi. Uysal, “Metroda önceliğimiz Arnavutköy ve Sultanbeyli” dedi. 

Uysal,  “Metroda da birinci önceliğimiz en fazla oy aldığımız yerler olacak inşallah” diye konuşmuştu. Tepkilerinin ardından sözlerini ‘açan’ Uysal, “Mağdur edilmiş yerlere gideceğiz”demişti.

"MERO EN FAZLA CHP'Lİ BELEDİYELERDE"

Beyoğlu’nda düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtlayan Uysal’a “Bu sözlerinizin arkasında mısınız?” diye soruldu.

İstanbul’da metro ulaşımının sıkıntı yaşadığı öncelikli ilçelerin Arnavutköy ve Sultanbeyli olduğunu söyleyen Uysal, “Şimdi oralar AK Parti’ye en fazla oy vermiş alanlar. İnanıyorum ki; AK Partili olmayan bir büyükşehir belediye başkanı olsaydı, bu ifadeyi kullanmasa bile iki ilçenin metro yapımı konusunda öncelikli olacağını söylerdi” dedi.

İstanbul’da çalışan ve yapımı süren metroların en fazla CHP’li belediyelerin olduğu ilçelerde yer aldığını kaydeden Uysal, “Bizim bu sözümüzden ‘Oy vermeyenlere metro götürmeyeceğiz’ diye bir şey algılanmamalı. Ama o gün söylediğimiz şey çok farklı noktalara çekildi. Aslında söylediğimiz şey çok açık ve net. ‘Başkan çark etti’ noktasına çekiliyor. Yok. Bizim önceliğimiz Arnavutköy ve Sultanbeyli’dir. Aslında daha önceden yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Şu anda hızlandıracağız” diye konuştu.

"UYGULAMAMIZ ORTADIR"

Son dönemde ‘gelenek’ olduğu üzere gazetecilere çatan Uysal, sözlerini şöyle bitirdi: “Basınımız, oradaki konuşmamızın tamamını alsalardı kastettiğimiz yerin iki ilçe olduğunu anlarlardı. Büyükşehir belediye başkanlığına geleli beş ay oldu ama geçmişte dokuz yıllık bir ilçe belediye başkanlığımız var. Oradaki uygulamalarımız ortadadır. Tam tersine az oy aldığımız yerlere daha fazla emek çektik ki oyumuz orada daha fazla arttı. İstanbul’da oyumuzu artırma hedefimiz varsa bize oy verenlerle birlikte vermeyen yerlerde de mağduriyet, sıkıntı, hizmet ihtiyacı varsa yapmamız gerekir ki oyumuzu artırabilelim.“