Günün en ilginç 1 Nisan şakalarından birine imza atan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir, olan biteni CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'e anlattı.

MAHKEMEYE TWİTTER'DAN 1 NİSAN ŞAKASIYLA MESAJ YOLLADI

Yargılandığı KCK davasında hakkında yurt dışına çıkış yasağı konan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, '1 Nisan' vesilesiyle Twitter'da 'yasağının kalktığını' duyurarak mahkemeye mesaj vermek istedi ama...

ŞAKA GERÇEK SANILINCA TEBİRK MESAJLARI YAĞDI

Takipçilerine, yargılandığı KCK ana davasında hakkında konulan yurt dışı yasağının kalktığını duyuran Baydemir'in, 'mahkemenin dikkatini çekmek için' yaptığı bu 'şaka', kendi Başkanvekili başta olmak üzere birçok belediye çalışanı tarafından da gerçek zannedildi ve pek çok takipçisi Baydemir'i mesajlarıyla kutladı.

OLAN BİTENİ CNN TÜRK'TE ANLATTI

5N 1K'ya telefonla bağlanan Osman Baydemir, ilginç bir 1 Nisan şakasına imza atarak Twitter'da yurtdışına çıkış yasağının kaldırdığını duyurmuştu. Mahkemenin bir Büyükşehir Belediyesi Başkanı'na yurtdışı yasağı koyulduğundan habersiz olan medya Baydemir'in mesaj karşısında şaşkına uğrarken, yasağın kalkmadığı, Baydemir'in 1 Nisan şakası yaptığı ortaya çıktı ve durum iyice garipleşti.

YA YURDA GİRİŞ YASAĞI DA OLSAYDI!

Osman Baydemir: Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtlayan Baydemir, "Sabahtan itibaren tasarladığım bir şakaydı. Tabi ki her şakanın altında bir gerçek payı da vardır. Ben beklediğimden çok daha fazla tepki aldı. Yurtdışından davet edenler de oldu. Bir kaç tweet atsaydım, biraz daha orada kalsaydım ben de kendi şakama inanacaktım." dedi.

Cüneyt Özdemir: Biz de Diyarbakır Belediye Başkanı'nın yurtdışına çıkış yasağı olduğunu bu şekilde öğrendik. Aslında şaka olan kısmı bu olmalıydı."

Osman Baydemir: Ben yine de yurtdışına çıkış yasağını yurda giriş yasağına tercih ederim" (GAZETECİLER.COM)