HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, “Ortaya çıkan sonuçlar cemaatin ruhunun AKP’de dimdik ayakta olduğunu göstermiştir. Sadece cemaatin ruhu değil, fiziksel yapısı da AKP içerisinde ayakta durmaya devam ediyor. Darbeciler sonuç almış olsalardı belediye eş başkanlarımız tutuklanacaktı. Onlar başarılı olsalardı ne yapacaklarsa AKP iktidarı da bugün aynısını yapıyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Mithat Sancar, Meral Danış Beştaş, Mahmut Toğrul ve Filiz Kerestecioğlu ile Grup Başkanvekili İdris Baluken, Amed Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasına ilişkin Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Baluken, aldıkları kesintisiz direniş kararının siyasi operasyonlar son buluncaya kadar süreceğini söyledi.

Baluken, Anlı ve Kışanak’ın gözaltına alınmasına ilişkin, “Kürt halkına, Kürdistan coğrafyasına sömürgeci bir anlayışla yaklaşan Saray ve AKP pratiği var” dedi.

SAVAŞ HUKUKUNA SIĞMIYOR

Baluken’in konuşmasının satır başları şöyle: “Şu anda yürütülen şey savaş hukukuna dahi uymuyor. Gözaltı gerekçesi, baskınlar ancak düşman politikasıyla açıklanabilir. Sömürgesi hukukla seçilmişleri rehin alarak Erdoğan hayallerini hayata geçirmek istiyor. Bu halkın iradesini kırmayı düşünüyorlarsa Kenan Evren’in başına gelenleri gözden geçirmelerini istiyoruz. Darbe komisyonu da şu anda darbeyi meşrulaştıran bir pozisyondadır. Ortaya çıkan sonuçlar cemaatin ruhunun AKP’de dimdik ayakta olduğunu göstermiştir. Sadece cemaatin ruhu değil, fiziksel yapısı da AKP içerisinde ayakta durmaya devam ediyor. Darbeciler sonuç almış olsalardı belediye eş başkanlarımız tutuklanacaktı. Onlar başarılı olsalardı ne yapacaklarsa AKP iktidarı da bugün aynısını yapıyor”

‘BAŞKANLIK HESABI YAPILIYOR’

“Kan aktıkça oyunun arttığını düşünenler, bunun üzerinden kan öfkeyi ankette ölçecek bir parametreyi koymuştur. Erdoğan hem kan hem öfke üzerinden başkanlık hesaplarını hayata geçirmek istiyor. Ama bu öfke anket sayfalarına sığacak bir öfke değil. Bu öfke an be an direnecek ve senin bütün planlarını alt edecektir. Sen bu operasyonlarla Kürt siyasi hareketinin, Kürt halkının büyük bedellerle ayakta tuttuğu iradesinin kırılacağını düşünüyorsan, bu sürecin sonunda kimin kırılacağını hep birlikte göreceğiz. Tansu Çiller de senin yaptıklarını hayata geçirdiler. Hak ettikleri yere gittiler, sende hak ettiğin yere gideceksin.”

‘KENDİSİ EL NUSRA ŞEFİDİR’

Arkadaşlarımız ‘terörle bağ’ nedeniyle suçlanıyor. Kendisi El Nusra şefidir. Dünya liderleri El-Nusra ile ilişki kurmak için AKP ile ilişkileniyorlar. Sen kimsin ki Kürt siyasetçilerin terörle ilişkisini sorguluyorsun. Sen bu ülkede darbe yapan kan akıtan yapıya kırk yıldır en büyük desteği veren bir noktada durmuşsun. Belediyeye terör ile ilişki operasyon yapacaksan Bursa, Ankara İstanbul belediyelerin orada. Hangi kamusal hizmetleri bu darbecilerin hizmetine sunduğunu biliyoruz.

‘BU DİRENİŞ TARİHİ BELİRLEYECEK’

Kürt halkı bu uygulamalara karşı kesintisiz bir direniş sürecini yürütecektir. Bu direniş sonunda bunu yapanların nasıl bir sonla karşılaşacağını da hep birlikte göreceğiz. Diyarbakır şahsında Kürt halkının onuruna yüklenen bu saldırıya karşı kesintisiz bir direniş sergileyecektir. Bu direniş tarihi belirleyen olacaktır. Halkımız bütün yasaklara rağmen gerek Diyarbakır’da gerekse bütün yerellerde alanlara çıkıyor. Saldırıların boyutu ne olursa olsun sadece bir protesto gösterisi yapılmayacak, halkımız sonuç alıncaya kadar kesintisiz olarak bu direniş sürecinde kararlıdır.”

Kaynak: DİHA