Türkiye'yi sarsan büyük rüşvet operasyonunu yürüten polis müdürlerinin görevden alınması sonrasında soruşturmaya ikinci bir şok müdahale daha geldi. Radikal'den Fatih Yağmur'un haberine göre; soruşturmaya ek savcı görevlendirilmesinin ardından savcıların koordinasyonunu yürüten Başsavcıvekili Zekeriya Öz de dosyadan alındı. İddiaya göre dosyaya Başsavcı Turan Çolakkadı bakacak.

Dün Hatay’daki seçim çalışmalarını yarıda keserek Ankara ’ya dönen Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in Ankara da toplantı üstüne toplantı yaptığı öne sürülüyor. Ergin’in savcıları görevden aldıracağı iddiası üzerine kamuoyunda yoğun tepki oluştu. Tepkiler nedeniyle değişiklikten vazgeçildiği belirtilirken, ikinci bir formül olarak soruşturmaya yeni cumhuriyet savcılarının eklendi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin’le dün Ankara’ya döndüğünü doğrulamış, "Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’ndaki (HSYK) odamda bir saat çalışıp ayrıldım" demişti.

DOSYA ARTIK BAŞSAVCIDA

Ergin’in HSYK mesaisi sonrası bugün sabah saatlerinde İstanbul Başsavcılığında yeni savcı görevlendirmesiyle ilgili çalışmaların başladığı öğrenildi. Dün Başsavcı Turan Çolakkadı yaptığı açıklamada ‘soruşturmanın koordinesini bir başsavcı vekili arkadaşımız yapıyor’ demişti. Soruşturmada koordinasyonu sağlayan Zekeriya Öz’ün yerine koordinasyonu Turan Çolakkadı’nın bizzat yapacağı ileri sürüldü.