HDP Urfa Milletvekili ve Sözcüsü Osman Baydemir, HDP’nin Diyarbakır’da düzenlediği referandum mitinginde konuştu.

‘Hayır’ çağrısı yapan Baydemir, “Yarın bizleri baskıya zulümle yok edebileceklerine inananlara öyle bir siyasi harita çıkarın ki bir kez daha öğüt olsun onlara. Mührünüzün sesi onların kulağında çınlasın. Küpe olsun kulaklarına” ifadelerini kullandı.

Hayır oyu kullanacak yurttaşların cesur olduğunu söyleyen Baydemir, “Hayır diyenlerin cesareti var. Sayın Demirtaş eş genel başkanım, aynı zamanda kardeşim, yoldaşım yol arkadaşım “cesaret bulaşıcıdır’ diyor. Cesaret nereden bulaştı, bu halktan bulaştı. Bu halktan bu halkın direngen ruhundan sizlere bulaştı. Bizler yarın sandık başına gittiğimizde, 2 yıldır dayatılan onursuzlaştırma politikasına hayır demek için sandık başına gideceğiz” dedi.

Baydemir’in açıklamaları şu şekilde:

Yarın sadece bir referandum değil bir mahkemedir. Sandık başına gittiğimizde unutmamamız gereken bir şey var; nüfus cüzdanı. Ama sandığa giderken Sur’da, Cizre’de, Nusaybin’de yatak odalarına yazı yazanları unutmayın. Baro başkanımız, barış elçimiz Tahir Elçi’nin katillerinin ortaya çıkmamasını unutmayalım. Şehirlerimizi tankla topla bombalayanları da unutmayın. Sandığa giderken Taybet Ana’yı Miray bebeği unutmayın. Selahattin Demirtaş’ı, Figen Yüksekdağ’ı unutmayın. Çağlar Demirel’i, Nursel Aydoğan’ı, Fırat Anlı’yı, Gültan Kışanak’ı yanınıza alın. Özellikle de, Cizre vahşet bodrumunda yakılan kardeşlerimizin ahını da sandığa koyun.

‘MÜHRÜNÜZÜN SESİ KULAKLARINDA ÇINLASIN’

Yarın bizleri baskıya zulümle yok edebileceklerine inananlara öyle bir siyasi harita çıkarın ki bir kez daha öğüt olsun onlara. Mührünüzün sesi onların kulağında çınlasın. Küpe olsun kulaklarına.

Sizler bin bir emek ve çabayla Kürt sorunu ve tüm sorunlar şiddet dışı yollar çözülsün diye 80 milletvekilini parlamentoya gönderdiniz. Engelleri ortadan kaldırdınız ama onlar kendi iktidarları için milletin iradesini tanımadılar. Siz yüzde 10 barajını aştınız. Şimdi yeni bir baraj getirdiler, barajı yüzde 50’ye çıkarıyorlar. Tek amaçları Kürdün iradesi, dili, yürütmeye dahil olmasın. Bu paket kimin paketi? Kurt ve tilkinin paketi. 18 maddenin hiçbir yerinde Kürde, inançlarımıza dair tek bir özgürlük alanı yok. Ama sahada, sokakta bu halkın iradesini kandırabileceklerine inanıyorlar. Fırsat senin elinde Amed.

‘YALANCININ MUMU 16 NİSAN AKŞAMI SAAT 7’YE KADAR YANAR’

Dünyanın herhangi bir yerinde bir şehir düşünün ki milyonlarca oyun sahibi bir darbe hukukuyla kayyum atanıyor. Yalan aynı yalan. Güya kaynaklar amaçları dışında kullanılmış.

Bu iddianı ispat etmezsen yalancısın. Yalancının mumu 16 Nisan akşam saat 7’ye kadar yanar. Saat 7’de bu mum sönmüş olacak. Ve emin olun özgürlüğün kapıları bir kez daha açılmış olacak.

‘TÜRKİYE’Yİ DELİ GÖMLEĞİ İLE YÖNETMEYE ÇALIŞIYORLAR’

Getirdikleri sistemde hem hakim, hem savcı, hem cellat oluyorlar bunun adına da demokrasi diyorlar. 6 milyon iradenin sahibi Sayın Selahattin Demirtaş, Sayın Yüksekdağ, milletvekillerimiz aylardır tutuklular. Anayasa Mahkemesi’nin daha önce verdiği karara sahip çıkamıyor. Çünkü Cumhurbaşkanı diyor ki “ben talimat vermeden çıkamazlar.” Bunların adalet anlayışı bu. Böylesi bir adalet anlayışıyla kayyum yönetimi ile, deli gömleği ile yönetmeye çalışıyorlar. Bir coğrafyanın kimliğinden, ideallerinden vazgeçeceğini sanıyorlar. Eğer bir yerde zulüm varsa zulme karşı direnme de vardır.

‘HAYIR DİYENLERİN CESARETİ VAR’

Hayır diyenlerin cesareti var. Sayın Demirtaş eş genel başkanım, aynı zamanda kardeşim, yoldaşım yol arkadaşım “cesaret bulaşıcıdır’ diyor. Cesaret nereden bulaştı, bu halktan bulaştı. Bu halktan bu halkın direngen ruhundan sizlere bulaştı. Bizler yarın sandık başına gittiğimizde, 2 yıldır dayatılan onursuzlaştırma politikasına hayır demek için sandık başına gideceğiz.

BAKAN SOYLU’YA YANIT

Ne diyor bakan efendi, “eş başkanlar istedikleri duvara sırtlarını dayasınlar” diyor. 4 duvar arasında olan bir gelenekten geliyoruz. 4 duvar arasında bütün karanlıkları yaran bir gelenekten geliyoruz. Nasıl ki bu halkın zorla, zorbalıkla baskıyla baş eğmediğini görmelerini sağladıysanız, onlara insanlığı da öğreteceğiz.

(Haber Merkezi)