Birleşik Haziran Hareketi, Onur Kılıç’ın keyfi ve hukuksuz bir şekilde tutuklamasını Kadıköy’de yapılan kitlesel bir yürüyüşle protesto etti.

Kılıç’ın tutuklanmasına gerekçe olarak gösterilen “Hırsız, katil Erdoğan” sloganı eşliğinde Süreyya Operası’ndan İskele Meydanı’na yürüyen yüzlerce insan, AKP hükümetini, “Haziran halkı, yasaklamaya çalıştığınız ifadeleri dağa taşa yazacak. Sizleri yaptığınıza pişman edecek” diye uyardı.

Birleşik Haziran Hareketi (BHH) İzmir İl Koordinasyon Kurulu üyesi Onur Kılıç’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanmasına tepkiler giderek büyüyor. Kılıç’ın tutuklanmasını protesto etmek için Kadıköy’de bir araya gelen BHH üyeleri, Süreyya Operasından İskele Meydanı’na yürüdü.

CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’ün destek için hazır bulunduğu yürüyüşte , “Uyarıyoruz boykottayız Hırsız Katil Erdoğan” pankartı ile “Hırsız katil Erdoğan” , “Onur Kılıç yalnız değildir”, “Hukuk bittiyse Haziran başlar” dövizleri taşındı. “Hırsız katil Erdoğan”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Gözaltılar tutuklamalar baskılar bizi yıldıramaz” sloganları eşliğinde İskele meydanına gelen kitle adına açıklamayı BHH Yürütme Kurulu Üyesi Güler Ümüt okudu.

‘ŞİMDİ SIRADA ONUR KILIÇ’I ALMAK VAR’

Onur Kılıç’ın, 13 Şubat boykotuna giden yolda 11 Ocak gerçekleşen bir eylemde attığı “Hırsız Katil Erdoğan” sloganı nedeniyle tutuklandığını hatırlatan Ümüt, ancak bu tutuklamanın Haziran ve onun çağrısına yanıt veren halkın yıldırmadığını tersine birleştirdiğini vurguladı.

“Şimdi sırada Onur Kılıç’ı almak var” diyen Ümüt, “Biz Haziran’ız hırsızı hırsız, katili katil diye çağırırız” diye devam etti. Ümüt, buradan Kılıç için tutuklama emri veren ve tutuklayan yetkililere şöyle seslendi: “Saraylarında oturup ülkeyi yöneteceklerini zannedenler, diktatör ve emrindeki partinin sözüyle halka saldıranlar bilsin ki, karşılarında halkın birleşik gücü var. Haziran var. Onları pişman edeceğiz.” (ANF)