Barış istediği için tutuklanan ve cezaevinde geçirdiği 5 ayın ardından çıkarıldığı ilk duruşmada tahliye edilen HDK Eş Sözcüsü ve Barış Akademisyeni Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, “Tahliye olduğuma sevinemedim. 10 binlerce öğrenci içeride, siyasi tutuklular var. Hepsinin içerde olduğunu düşündüğümüzde insan dışarda olduğu için utanç duyuyor” dedi.

Hamzaoğlu cezaevindekiler için mücadeleye devam edeceğini belirtti.

Cumhuriyet gazetesini ziyaret eden Hamzaoğlu, iddianamede elle tutulur birşeyin olmamasının kendisini kahrettiğini dile getirdi. Hamzaoğlu iddianame adı altındaki boş kağıt karşısında savunma yapma gereği duymadığını, fakat arkadaşlarının önerisiyle bir şeyler söylediğini belirtti. 

Hamzaoğlu şöyle konuştu:

Arkada bıraktıklarımı düşününce tahliye olduğuma sevinemedim. Ama hiç yoktan tutsaklıktan, esir olmaktan birimiz eksildik diye düşünüyorum. Gerçekten 10 binlerce öğrenci içerde, hasta tutsaklar var. Siyasi tutuklular var. Hepsinin içerde olduğunu düşündüğümüzde insan dışarda olduğu için utanç duyuyor. Bu durumla baş etme yolu oradaki arkadaşlar için çalışabilmek. Ben bu ziyaretimde benimle ilgili yapılan haberler değil, başka bir dünya olarak hapishane koşullarını en iye yansıtan Cumhuriyet gazetesine teşekkür etmek için geldim.