Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nın ardından salondan ayrılırken gazetecilerin, Fazıl Say'ın 10 ay hapis cezasına çarptırılmasıyla ilgili sorusunu, "Onlarla bizi meşgul etmeyin" diye yanıtladı.

Başbakan Erdoğan'ın grup toplantısından öne çıkan satırbaşları ise şöyle:

- (Çözüm süreci) Çözüm isteyen herkesten ellerini, dillerini, eğer bunlar mümkün değilse yüreklerini bu sürece koymalarını rica ediyorum. Böyle hayati bir meselede, hayır konuşmayacak olanların en azından susmak suretiyle, sukut suretiyle sürece katkı vermelerini rica ediyorum.

- Akil İnsanlar Heyeti'nin çalışmalarına bakınca milletin çözüme yönelik inancı artmıştır. Bu birlikteliği hazmedemeyenler, çeşitli provokatif eylemlere giriyorlar. Milletin inancı tüm bu kışkırtmaları ezip geçecektir.

- (Kılıçdaroğlu'na) Tarih, Kılıçdaroğlu'nun kalbinde yara olduğu için bizim verdiğimiz tarih derslerini bir türlü öğrenemedi. Kılıçdaroğlu'nun Dersim tarihi sıfır, CHP tarihi sıfır, demokrasi tarihi sıfır. İstanbul şehir tarihi sıfır, futbol tarihi sıfır, İslam ve Türkiye tarihi yıldızlı sıfır.

- (Bahçeli'ye yanıt) İktidar ortağı olduğu döneme ilişkin araştırma komisyonu kurulması için ''hodri meydan'' diyen MHP liderine, Başbakan'dan da ''Hodri meydan'' yanıtı geldi.

Başbakan, ''Milliyetçilik, milliyetçiyim diyenlerin boşalttığı devletin kasasını doldurmaktır'' dedi.

Bahçeli'ye, ''Madem ki hodri meydan dedin, merak etme çalışmalar başlar ve her şey ortaya çıkar'' mesajını gönderdi.