2013 yılında PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın çağrısıyla başlatılan çözüm sürecinde devreye ilk giren sivil mekanizmalardan olan ve çalışmalar yürüten "Akil İnsanlar" heyeti, PKK kamplarının Türk savaş uçaklarıyla bombalanması ile başlayan ve her geçen gün derinleşen savaş karşısında, gelişmeleri değerlendirmek üzere harekete geçti.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Akil İnsanlar Heyeti'nden bir grup, Yeni Şafak Gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu, sinema sanatçısı Kadir İnanır ve İnsan Hakları Derneği (İHD) genel başkanı Öztürk Türkdoğan'ın çağrısıyla, yarın İstanbul'da toplanacak. Toplantıya ilişkin bilgi veren Ali Bayramoğlu, "O kadar sert bir dönem geçiriyoruz, o kadar çok insan ölüyor, savaş ve çatışma var ki acaba bir değerlendirme yapabilir miyiz, bir katkımız olur mu diye bir istişare yapacağız, kendi aramızda" dedi. 

ÖNERİ KADİR İNANIR'DAN

Yaklaşık 25 akil insanın bu toplantıya çağrıldığını açıklayan Bayramoğlu, "Milletvekili seçilen, aday olan arkadaşlar dışında yapalım dedik" ifadelerini kullandı. Bayramoğlu, Kadir İnanır, Öztürk Türkdoğan ve kendisinin istişaresi sonrasında böyle bir toplantı yapmaya karar verdiklerini belirterek, ilk önerinin Kadir İnanır'dan geldiğini aktardı.

Diğer taraftan Ali Bayramoğlu, toplantı sonrasında bir açıklamanın olup olmayacağı sorusuna ise "Olabilir de olmayabilir de" yanıtını verdi.