MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında, Danıştay'da yaşananlara değindi.  Bahçeli, Metin Feyzioğlu'nun sözlerini, "Baro Başkanı'nın ucu açık, her konuya girip çıkan konuşması alenen kışkırtıcıdır" diye değerlendirdi.

Başbakanın tavrını da eleştiren Bahçeli, "Başbakan Erdoğan'ın arkasına bakmadan gitmesi Sayın Gül'e ve Danıştay'a gelen konuklara saygısızlıktır" dedi.

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

Başbakan'ın devleti Hababam sınıfına çevirmeye ne hakkı vardır. Sayın Gül neden böyle bir maskaralığa ortak olmuştur. Cumhurbaşkanı'nın böye bir tiyatroda ne işi vardır. Cumhurbaşkanı onun bunun ardından sürüklenecek bir makam mıdır?

Başbakan Erdoğan ve yandaş zümre, hadiseyi fırsat bilmiş her yönüyle siyasete malzeme yapmıştır. Başbakan ile Baro Başkanı ile olan mizansenin bir gün sonrasında, AKP borazanlığı sürdüren gazetelerin şu başlığına dikkat edin. Sabah Gazetesi, Van Minute, Vatan, Habertürk, Akşam Cübbeli siyasete Van minute, Star Gazetesi paralelle iş tutan milletle buluşamaz, Yeni Şafak edepsizlik, Güneş edepsizlik, yeni Akit, hem edepsiz hem yalancı.

Gazetelerin manşetleri hep aynı. Danıştay'daki rezilliğe bir insanın 'One minute' diyebilmesi için zihinsel engelli olması gerekir. Başbakan yıllarca Davos'taki 'One minute'ten faydalandı. Ancak ne Danıştay İsrail ne de Barolar Birliği başkanı İsrail Başbakanı'dır.

CUMHURBAŞKANLIĞI KİMSENİN TAPULU MALI DEĞİL

Çankaya'ya herkesi kucaklayacak partiler üstü ortak çatı adayı göstermek istediklerini söyleyen Bahçeli: 

Hakkari Yüksekova’da kürt kökenli kardeşlerimizle, İstanbul Bayrampaşa’da yaşayan Boşnak kardeşlerimizin ortak çatısı gayesi cumhurbaşkanıdır. Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki Mehmet’in hayaliyle, İzmir Karşıyaka’da ikamet eden Ahmet’in hayallerini buluşturan tarihi bir vazifedir.

Ortak çatı can kurtarandır. Kimin hangi partiye oy verdiği önemli değildir. Önemli olan millet için devlet için vatan için bayrak için gelecek için bir araya gelebilmek, Türkiye’nin kurtuluşunda pay sahibi olabilmektir.