Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda 'Barış, Özgürlük ve Adelet' mitingi gerçekleştirildi.

HDP Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder, mitingde HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın Edirne Cezaevi’nden gönderdiği mesajı okudu. Demirtaş'ın mesajının ardından uzun bir konuşma yapan Önder, Çillerin başbakan yardımcısı olacağı iddialarına değindi. 

Sadece bir resmi gösterip bu konudaki hafızaya tazelemek istiyorum diyen Önder şumları söyledi: "Ben darbe komisyonundayken Tansu Çiller’i komisyona davet etmiştik. Bilgisine başvurmuştuk. Ben dedim ki ellerinizde Kürtlerin ölüm listeleri var. Bunu ben değil siz dediniz. Nedir bu liste dedim. Kimse dedikodu yapmıyor siz söylediniz dedim. Ağlamaya başladı. ‘Bana nasıl böyle bir şey söylersiniz, benim elime o zaman tutuşturmuşlardı’ dedi."

Önder'in konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Devlet o kadar büyük bir paranoya ile tutuklama yapıyor ki, ‘ben bugün buna direnmezsem beni yarın alır götürür’ diyor. Bunlar çoktan kanat taktılar inşallah bu ülke sağ salim büyük bedel ödemeden bu günleri geride bırakacak.

Şimdi hala AKP’den bir barış ve bir demokrasi içerisinde olan az sayıda da olsa insan bıraktılar. Sadece bir resmi gösterip bu konudaki hafızaya tazelemek istiyorum: Yanına Tansu Çiller’i aldı. Ben darbe komisyonundayken Tansu Çiller’i komisyona davet etmiştik. Bilgisine başvurmuştuk.

Ben dedim ki ellerinizde Kürtlerin ölüm listeleri var. Bunu ben değil siz dediniz.

Nedir bu liste dedim. Kimse dedikodu yapmıyor siz söylediniz dedim. Ağlamaya başladı. ‘Bana nasıl böyle bir şey söylersiniz, benim elime o zaman tutuşturmuşlardı’ dedi. Faili meçhul şekilde katledilenlerden birisi vekilimizin Pervin Buldan’ın eşiydi. Dedim bunu size sormak zorundayum. Gün gelir devran döner… Bunun hesabı görülmeden bu dünyadan çekip gidemeyecekseniz.

Bu ülkeye demokrasi gelecek. Bu hukuksuzlukların hesabı sorulacak. İşte bu Tansu Çiller’i yanına almış,  perişanlık ne durumda bu fotoğrafa bakabiliriz.  Size hayırlı uğurlu olsun. Türkiye halklarının karnı tok, gözü açık bunlara karşı.

ÖZGÜRLÜKLERİ GASP EDİLDİ

Sayın Figen Yüksekdağ ve sayın Selehatin Demirtaş hakkında hazırlanan fezlekelerden birisi Kayseri Emniyet Müdürü’ne hakaret etmesi.

2015 Mart ayında Kayseri’deki seçim standımız saldırıya uğradı. Sayın Demirtaş ve sayın Yüksekdağ meseleyi incelediler. Ve Kayseri emniyet Müdürü’nün kayıtsız kaldığını söylediler. Şikayet ettikleri için haklarında fezleke hazIrlandı. Ama ne hikmetse ondan kısa bir süre sonra Kayseri binamız yakıldı, yıkıldı. Şimdi fezlekelerden sadece birisi budur.

Bunu bir mahkemenin karşısına çıkarttılar Demirtaş ve Yüksekdağ ‘biz yasal hakkımızı kullandık’ deseler bize kim ne diyebilir. İşte arkadaşlarımızın özgürlükleri gasp edilmiş durumda Devletin elinde. Kendi iktidarlarını sürdürebilmek için bu halkın yiğit evlatlarını gasp ederek sürdürebilecekler de o yüzden içerideler. Şimdi buna hangi hakim bakacaktı hukuku kandıracak da tutuklularının devamını isteyecekler.

IŞİD’lileri tahliye eden yargı itiraz olduğu zaman ‘itiraz edilmez’ diyor ama İdris ve Ayhan vekil tahliye edilince ‘itiraz edilebilir’ diyor. Kürtsen solcuysan hakların kardeşliğine inanıyorsan size hukuk mukuk yok diyorlar.  Anayasa Mahkemesi’ni bir içtihadı var meseleyi konuşmuşlar üzerinden 11 ay geçmiş hala bakmıyor. İşlerinin yoğunluğunu gerekçe gösteriyorlar. Asıl olan işler değil yoğun olan, üzerlerindeki baskılardır.