Gerçek Gündem’in özel haberine göre, Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı döneminde görev yapan CHP'li 37 eski İl Başkanı Önder Sav'ın organize ettiği bir toplantıda buluştu. Basına kapalı gerçekleşen toplantıya, şu an görevde bulunan altı il başkanının katılması ise "Partide sorun çıkmasın" gerekçesiyle engellendi. CHP Ankara eski İl Başkanı Ali Yıldızlı, toplantıya katılacak olan altı il başkanını arayarak, "Siz gelmeyin, partide gereksiz tartışma çıkmasın" uyarısında bulundu.

 

CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav'ın organize ettiği toplantı, Gaziantep eski Milletvekili Akif Ekici'nin Ankara'daki ofisinde gerçekleşti. Saat 10.00'da başlayan toplantıya 37 eski il başkanı katıldı. Başkanlar, CHP'nin içinde bulunduğu duruma ilişkin görüşlerini ifade etti.

 

Toplantıda söz alan CHP'liler tahmin edildiği gibi, "Partimiz iyi gitmiyor. Sürekli olarak yalpalayan bir görüntü veriyoruz" görüşünde birleşti. CHP'li eski il başkanları, "Partimiz kurultayı bir an önce toplamalı. Kurultay vaktinde yapılmalı" dedi.

 

CHP'nin bir an önce rotasına oturması gerektiğini dile getiren eski il başkanları, toplantıya başkanlık eden Önder Sav'a da sorular yöneltti. Bir CHP'li, "Genel başkanlık tartışmaları için isimler geçiyor. Siz ne düşünüyorsunuz?" diye sordu. Önder Sav, bu soruya şöyle karşılık verdi:

 

"Kafam hiç yazı yazılmamış bir tahta kadar berrak ve beyaz... Ben kafama bir isim yazıp kurcalamak istemiyorum. Önce örgütü dinlemek gerekir diye düşünüyorum. 22 Mayıs 2010'da Kemal Kılıçdaroğlu seçilirken de aynısını yaptık. Örgüt Kemal Kılıçdaroğlu'nu istedi. Örgüt ne istediyse o oldu. Benim bir isim önermem, kendime koltuk arıyormuşum gibi bir düşünce yaratır. Kendime ve birilerine koltuk arayışı içinde değilim."

 

Öte yandan, aynı toplantıda, Önder Sav'ın "İmza toplayıp kurultaya gidelim" önerisinde bulunan bazı partilileri uyardığı da öğrenildi. Sav'ın "İmza lafını sık sık tekrarlamamak gerekir. Siyaset bir hesap kitap işidir. İmza lafının ağırlığını hafifletmemek gerekir" dediği ifade edildi.

 

Öte yandan, il başkanlarının önümüzdeki günlerde de yeniden bir araya geleceği ve parti içindeki durumu yeniden değerlendirecekleri belirtiliyor.

 

Bu arada, Gürsel Tekin’e yakın diye bilinen ve kendinin “daha sol” bir çizgide olduğunu iddia eden Gerçek Gündem sitesinin son zamanlarda Kılıçdaroğlu karşıtı, Baykal ve Sav yanlısı yayınları dikkat çekiyor. Site Kılıçdaroğlu’na karşı olanların tümünün sözcülüğünü yapmaya, hepsini buluşturmaya çalışıyor. Hedef ise “CHP’yi rotasına oturtmak”, yani partinin geleneksel çizgisinden kopmamasını sağlamak.