HDP Ankara Milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder, Ankara’da DİSK Genel İş Sendikası’nı ziyaret etti. Burada çözüm sürecine ilişkin konuşan Önder “Söz verdiğiniz ve mutabık kaldığımız İzleme Heyeti’ni şu gün İmralı’ya gönderiyoruz desinler” dedi.

İzleme Heyeti konusunda açıklamalarda bulunan Önder, AK Parti ile mutabık kaldıklarını belirterek “Bunu gereğini yapsınlar. Söz verdiğiniz ve mutabık kaldığımız İzleme Heyeti’ni şu gün İmralı’ya gönderiyoruz desinler” dedi.

imctv.com.tr'de yer alan habere göre, Önder’in açıklamalarından satır başları şöyle:


AKP hükümeti, çözüm süreci”ni demagojiye boğmaya çalışıyor. Biz hükümet ile İzleme Heyeti konusunda mutabık kaldık. Hükümet Sözcüsü de Cumhurbaşkanının tüm itibarsızlaştırma çabalarına rağmen bunu teyit etti. Sayın Davutoğlu, Sayın Akdoğan meydanlarda ‘Çözüm Süreci bizim sahiplendiğimiz bir süreçtir’ diyeceğine şu cümleyi söyleyecek; ‘Mutabık kaldığımız İzleme Heyeti’ni şu gün gönderiyoruz.’ Mutabık kalmışız arkadaş, kapalı kapılar arkasında da değil. Çıkmış sizin hükümet sözcünüz de Cumhurbaşkanına ‘haksızsın’ demiş. Bunu gereğini yapsınlar. Söz verdiğiniz ve mutabık kaldığımız İzleme Heyeti’ni şu gün İmralı’ya gönderiyoruz desinler.

ÖNDER’DEN DAVUTOĞLU’NA YANIT

“Temennisini söylemiş Davutoğlu. Duası kabul olsaydı bir şeyler olurdu ama bu duaya amin diyecek hiç kimse yok. Gerçeklikte böyle değil. Rakamı halk verecektir. 1 ay sonra halk bu rakamları verecek. Şimdiye kadar bize ‘siyaset yapın, neden siyaset yapmıyorsunuz’ diye demagoji yapanlar, bugün bizim siyasal alandan uzak tutulmamız için ne gerekiyorsa yapıyorlar.”