HDP; Diyarbakır, İzmir ve İstanbul'da 'Hayır' kampanyasının startını verdi.

İzmir'deki toplantı, 4 Kasım'dan bu yana tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 7 Haziran sürecindeki "Sen başkan olamayacaksın" sözlerinin yer aldığı konuşmanın video gösterimi ile başladı.

İzmir'de konuşan HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder iktidara "Halk size öyle bir 'hayır' çekecek ki sesi ta Fizan'dan duyulacak" dedi.

Önder'in konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Amed ve İstabul'da bizi izleyen arkadaşlarımız biraz rötarlı takip ediyorlar. Canlı yayında bir gecikmeyle gidiyor. Yani biz burada sözümüzü bitirip alkışladığımızda daha Amed'in haberi olmuyor. Amed sözünü bitirip halaya durduğunda daha biz burada hala onları dinliyoruz. Şimdi son söyleyeceğim şudur. Bu referandumda hayır oyu çıkmıştır, halklar bunun kutlamasına başladı ama zalimlerin haberi yoktur.Türkiye halklarının en net hayır cevabı tahakkuk etmiştir bunun sesi 16 Nisan'da onlara gidecektir. 16'sına kadar ayıktırmayın böyle devam etsinler.

Tecrubeli büyüklerimiz daha iyi hatırlarlar bu topraklarda iki kişinin yan yana gezmesi derin kuytularda, şehrin bilinmeyen izbelerinde infaz edilme sebebiydi. Bu halkın kedi sesini, dergisini, gazetesini bırakın dağıtmak kendi sesini yoldaşına duyurmak infaz sebebiydi. İnternet, canlı yayınlar yoktu, İzmirin başına gelenlerden Amed'in haberi yoktu, Amedin neler çektiğinden Gever'in haberi yoktu zulüm dizboyuydu, iletişim imkansızdı. Oradan milyonlara ulaştık ve HDP fikriyatı HDP'ye oy vermek barışın değirmenine su taşımak en prestijli iş oldu.

Biz o günlerden o yokluktan bizi bu günlere taşıyan, bu uğurda canını veren, bütün yoldaşlarımızı saygı ve derin bir borçluluk duygusu ile anıyoruz. Zulmün zorun netice alamayacağını onlar hayatları ile öğrettiler. En başta bunun için hayır. Çünkü giden kardeşlerimize borcumuz var, şeref borcudur bu bizim için.

Onlar evet için bir sebep sayıyorlar bizim hayır için 31 milyon sebebimiz var. Bir sebep 14 yıldırı iktidardalar yapmadıkları zulüm çevirmedikleri entrika kalmadı. Hala hızdan şikayet ediyorlar. Bu halkın bir sınırı vardı. Onu öyle bir doldurdunuz taşırdınız ki halk size öyle bir hayır çekecek ki sesi ta fizandan duyulacak" dedi.

Ayrıntılar geliyor...