HDP’li Sırrı Süreyya Önder, NTV’de katıldığı canlı yayında kanalın Gezi’deki yayın politikasıyla zor duruma düştüğünü, mali açıdan bir sorunu olmadığını, bu nedenle biraz da itibara ve insan onuruna çalışması gerektiğini söyledi.

HDP’nin ‘yaşam bildirgesi’nin açıklanmasından sonra NTV’nin canlı yayın konuğu olan İstanbul milletvekili, kanala ve ana akım medyaya eleştiriler yöneltti.

NTV’yi ‘yakalamışken’ canlı yayında ‘korsan bir şey’ler söylemek istediğini belirten Önder, “NTV biraz fazlaca iktidarın kapsama alanı girdi. Kimse o başbakanın karşısına geçip soruyorlar orada gazeteciler var, adama diyorlar çözüm süreci ne oldu? Suya düştü! Su ne oldu? İnek içti! İnek ne oldu? Dağa kaçtı! Dağ ne oldu? Yandı bitti kül oldu!” dedi.

PARAYI BULMUŞSUNUZ...

Diken'de yer alan habere göre ana akım medyaya seslenen Önder, “Bakın siz yanlı yayın yaptığınız zaman Gezi direnişinde ne hale geldi halkın tepkisi gördünüz. İtibarınız kalmadı. Para yerine girsin parayı bulmuşsunuz bulacağınız kadar… Biraz itibara insan onuruna çalışın diyorum. Bunu derken de emekçileri tenzih ederek söylüyorum” diye konuştu.

NTV muhabiri ise bu açıklamalar karşısında “Ben de bir emekçi olarak en azından şunları söyleyebilirim; Bildiğim kadarıyla o soru cevap kısmında en azından kurumumuzun bir temsilcisi yoktu” yanıtını verdi.