Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Özel Yetkili Mahkemeler ile ilgili tasarının olmadığına ilişkin açıklamasına başka bir yorum getirdi.

 

"TASARI YOK, ÇALIŞMA VAR"

Habertürk televizyonuna konuşan Ömer Çelik'e, Bülent Arınç'ın Bakanlar Kurulu sonrasında yaptığı açıklama soruldu. Rota Haber'de yer alan habere göre Ömer Çelik, Bülent Arınç'ın açıklamasına cevap olarak "Tasarı ve taslak yok denildi ama çalışmalar sürüyor" dedi.

 

ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"4. Yargı Paketi dediğimiz konu görüşüldü. Bazı konularda daha çok katkı yapılması hususunda arkadaşlarımızın teklifleri ve tavsiyeleri oldu. Bunların ikmalini takiben Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilecek. Bu yüzden içeriği konusunda size detaylı bilgi vermeyeceğim. Ama biraz önce de söylediğim gibi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Türkiye aleyhinde verdiği kararların önlenmesine yöneliktir. Bu aynı zamanda insan hakları alanındaki standartlarımızı yükseltme amaçlıdır. Sizin sorduğunuz özel hususla ilgili olarak 4. Yargı Paketi içerisinde hiçbir husus yer almamaktadır. Yani Özel Yetkili Mahkemeler, CMK'nın 250, 251 ve 252. maddelerine yönelik; 4. Yargı Paketi içerisinde hiçbir husus yer almamaktadır"

 

"HÜKÜMETİ HİÇE SAYIYORLAR"

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılacağının duyulmasının ardından yaşanılan panik havasına da değinen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "Özel Yetkili Mahkemeler kalkarsa darbelerle mücadele edemeyiz, diyenler, hükümeti hiçe sayıyor demektir" diye konuştu.

 

Ömer Çelik, geçtiğimiz aylarda meydana gelen, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ın, 'şüpheli' sıfatıyla ifade vermeye çağrıldığı MİT krizine de değindi. Çelik, "Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir savcı, o ülkenin istihbarat başkanını doğrudan sorgulamaya çağırmaz" dedi.